PROMENA PLANA: Ovo je sada potrebno Srbiji da bi izbegla Amere na Mundobasketu

Novosti online 27. 08. 2023. u 19:34

TREĆEG dana Mundobasketa videli smo najkvalitetniju utakmicu u dosadašnjem toku takmičenja i jednu, nama posebno zanimljivu u kojoj su se sreli potencijalni protivnici Srbije u drugoj rundi.

Foto FIBA

U prvoj su Nemci na turbo pogon Denisa Šrudera pobedili Australijance (85:82), u drugoj su Dominikanci savladali favorite A grupe Italijane (87:82) i praktično osigurali prolaz u narednu fazu.

Krenimo od meča usko povezanim sa ambicijama naše reprezentacije, u kojem su „azuri“ već u prvom poluvremenu ostali bez selektora Đanmarka Poceka. Još jedna režija ekscentričnog stručnjaka nalik onoj u duelu sa Srbijom na Evrobasketu, ili samo proizvod nekontrolisanog temperamenta, ovog puta je odmogla njegovim igračima. Bez sakoa i kravate, izljubio se sa njima i deseti put u karijeri prepustio svom pomoćniku Edoardu Kazaloneu da dovrši posao. Njegova desna ruka prvi put nije krunisala pobedom dramsku predstavu.

Šou je pripao takođe preterano emotivnom treneru Dominikane Nestoru Garsiji, NBA zvezdi Karlu Entoniju Taunsu i najboljem igraču meča Andresu Felizu. Njih dvojica su postigla po 24 poena, centar Minesote je dodao 11 skokova i pet asistencija, dok je bek Huventuda šutirao trojke 7/10! Ogledalo igre Italije bio je njen NBA adut Simone Fontekio (13 poena), koji je pogodio samo jedan od osam šuteva van linije 6,75. Timski, svega 24 odsto sa dalekometne distance (7/29). Nakon ove utakmice, jasno je da će nam Dominikanci biti glavni konkurent za prvo mesto u drugoj rundi i da ćemo morati da ih nadigramo kako bismo izbegli Amerikance u četvrtfinalu.

Duel Nemačke i Australije potvrdio je da se radi o ozbiljnim pretendentima na medalje, pritom su „panceri“ igrali bez Franca Vagnera, uz Šrudera svog najboljeg igrača. Novi plejmejker Toronta potrudio se da popuni svaku pukotinu u timu, meč je završio sa 30 poena, osam asistencija i četiri ukradene lopte, u tome mu je znatno pomogao Maodo Lo, letnje pojačanje Milana, sa 20 poena. Kod „bumersa“ je najefikasniji bio Peti Mils (21), ali je nestao u drugom poluvremenu, u kojem je igru nosio mladi as Oklahome Džoš Gidi (17).

Pogledajte više