ZVEZDA SE OPROSTILA OD ARGENTINCA! Ples je trajao kratko, na momente je oduševljavao "delije", ali...

Novosti online 26. 06. 2023. u 15:57

MESECIMA se spekulisalo da Luka Vildoza na kraju sezone napušta Crvenu zvezdu. Sada je stigla potvrda. Argentinac je napustio klub sa Malog Kalemegdana.

Photo: ABA League j.t.d. / Emilija Jovanović

Sjajni plejmejker je potpisao trogodišnji ugovor sa Panatinakosom koji će od naredne sezone sa klupe predvoditi Ergin Ataman.

Navijačima crveno-belih će Vildoza ostati u lepom sećanju. Pamte se njegove sjajne partije, pogotovo na početku mandata u Zvezdi, kada je bio jedan od najzaslužnijih za seriju pobeda u Evroligi.

Argentinac je sa Beograđanima osvojio dva trofeja - Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije, a klub mu se zahvalio na svemu urađenom.

- Klub ovom prilikom želi još jednom da se zahvali Luki na svemu što je učinio i dao u dresu Crvene zvezde i da mu poželi puno zdravlja i sreće u nastavku karijere - napisali su crveno-beli.

On je na 29 utakmica u Evroligi imao 12,6 poena, 3,9 asistencija i 2,5 skokova, uz 1,4 ukradene lopte i indeks korisnosti 12,2. U ABA ligi je na 28 mečeva beležio 9,5 poena, 3,8 dodavanja, 1,6 uhvaćenih i 1,4 ukradene lopte.

BONUS VIDEO: NIKOLA JOKIĆ JE PONOSAN: Konj srpskog NBA asa osvojio "Subotičku milju"

Pogledajte više