SEZONA MAJSTORICA: Partizan će protiv Cedevite Olimpije i treći put igrati meč "ili-ili"

G. KELIĆ 01. 06. 2023. u 09:00

MAJSTORICE su ove sezone predodređene za košarkaše Partizana. Nakon pet mečeva sa Realom u plej-ofu Evrolige, potom i tri sa SC Derbijem u četvrtfinalu ABA lige, crno-beli će i protiv Cedevite Olimpije morati da igraju odlučujući duel (utorak, 20.00) kako bi se izborili za finale regionalnog takmičenja, gde čeka Crvena zvezda.

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer/ABA liga

Nisu uspeli Obradovićevi izabranici da se ni iz petog putovanja u Ljubljanu vrate kao pobednici. Katastrofalna skok igra je bila pogubna za "parni valjak", koji je u dva meča sa "zmajčekima" bio potpuno nadskočen (89:51!) i tako potvrdio status najgoreg tima u ligi po tom parametru. Navikao je Partizan da ove sezone konstantno hoda po ivici, i otud situacija u kojoj se ponovo nalazi nije ništa novo. Naprotiv, izgleda da ga dodatno pokreće.

Navijačka srca pred meč odluke može da greje činjenica da njihovi ljubimci nisu meč jadranskog prvenstva koji su kao domaćini odigrali u "Areni" izgubili još od 11. decembra 2021! Uzrok niza od 18 pobeda leži upravo u velikoj podršci koju crno-bele pristalice pružaju. U prvom meču sa Ljubljančanima ih je bilo više od 15.000, a još veća podrška očekuje se u utorak.

Isto tako, "valjak" je od 2016/2017. izgubio samo jedan plej-of duel u ABA ligi na svom parketu. I to upravo ovaj od "studenata" na startu četvrtfinalne serije, koji je odigran u nekadašnjem "Pioniru".

Partizan je od najveće dvorane na Balkanu napravio "tvrđavu", a osvajanjem prvog mesta u ligi učinio je da ima prednost domaćinstva. Stavka koja se u borbi za regionalni tron gotovo uvek pokazala kao presudna. I zato bi po njih bio debakl kada to ne bi iskoristili da posle deset godina vrate krunu.

Pogledajte više