PARTIZAN SPREMAN ZA VATRU "ZMAJČEKA": "Naš cilj je da odemo u LJubljanu sa 1:0"

V. P. 27. 05. 2023. u 21:58

MENTALNO potonuće nakon ispuštene šanse za plasman na fajnal-for Evrolige dovelo je Partizan na rub senzacionalne eliminacije od SC Derbija u četvrtfinalu ABA lige. Čini se da su crno-beli ubedljivim trijumfom u majstorici proterali demone iz glave i da resetovanog uma dočekuju polufinalnu plej-of seriju sa Cedevita Olimpijom, takođe na dve pobede.

ABA liga

Prvu utakmicu odigraće u nedelju u "Areni" (19.30), u utorak je na programu revanš u ljubljanskim "Stožicama" (18.00), dok je eventualna majstorica zakazana za 6. jun.

Igrački i timski kvalitet apsolutno je na strani Partizana, ne i međusobni odnos u četiri meča odigrana u poslednje dve sezone. Prošle su "zmajčeki" oba puta savladali ekipu Željka Obradovića, ove je skor 1:1 u duelima ligaškog dela. Razlika u tim susretima nije prešla granicu od sedam poena.

- Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo igrali veoma izjednačene utakmice - kaže Obradović pred prvi okršaj ovih timova u plej-ofu. - Praktično, uvek su se odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, naravno, naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale.

Pozitivan signal je pobeda u poslednjem meču (76:73), kojim je prekinut niz od tri poraza.

- Nezgodna ekipa, imaju dobre igrače. Nemamo baš najbolje iskustvo sa njima, ali smo prošli put pobedili pa se nadamo istom ishodu - poručuje krilni centar crno-belih Alen Smailagić.

Kakva su predviđanja iskusnog krilnog igrača Olimpije Eda Murića, koji je nosio dres Partizana od 2014. do 2016.

- Ekipa Partizana je pokazala najviše od svih u ovoj sezoni ABA lige. Očekuje nas najteži mogući protivnik, spremamo se kao za svaku drugu utakmicu, sa ciljem da napustimo parket kao pobednici. Nemamo šta da izgubimo i učinićemo sve da iznenadimo protivnika.

ABA plej-of 1/2

C. zvezda - Budućnost 93:55

UTORAK 23. maj

Budućnost - C. zvezda 56:97

NEDELjA 28. maj

Partizan - C. Olimpija 19.30

UTORAK 30. maj

C. Olimpija - Partizan 18.00

UTORAK 6. jun

Partizan - C. Olimpija 20.00*

*Ako bude potrebno

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog 

Pogledajte više