"NEMOGUĆE! NEMOGUĆE!" Evo šta je od reči do reči Željko Obradović rekao posle šok-poraza u ABA plej-ofu

Novosti online 15. 05. 2023. u 21:31

PARTIZAN je doživeo senzacionalan poraz na početku ABA plej-of, pa i ne čudi neverica njegovog trenera, Željka Obradovića.

FOTO: M. Vukadinović

Posle eliminacije od Reala u četvrtfinalu Evrolige, crno-beli su u četvrtfinalu ABA lige izgubili kod kuće od Studentskog centra iz Podgorice, te će crnogorski klub na svom terenu juriti pobedu za prolazak dalje.

"Novosti" vam prenose kompletan nastup Željka Obradovića na konferenciji za štampu.

- Prvo, čestitke ekipi Studentskog centra. U najavi sam rekao da oni uvek dobro pripremaju utakmicu protiv nas, sve ono što smo dosad igrali protiv njih. Ušli smo ležerno (u ovaj duel) i... zahvaljujući toj ležernosti smo i izgubili utakmicu. Neverovatan je podatak da je u poslednjih pet minuta bilo 11:4 za njih, kada se lomila utakmica! Sa iskustvom koje mi imamo, to je nemoguće, ali... Primali smo i "tri poena i faul", i "koš i faul". Sve ono što je nemoguće za jednu ekipu koja ima takvo iskustvo koje imamo mi, ali, eto, dogodilo se. Jedan-nula za njih, sada nas čeka tamo utakmica. Na nama je da se spremimo i da vratimo seriju u Beograd - započeo je strateg crno-belih svoju analizu.

Upitan kako objašnjava to što je rival imao skoro 20 skokova više od Partizana, odgovorio je "kao iz topa":

- Pa, nema drugog objašnjenjenja nego: ogromna želja! To je sad ono... što ja treba da odem do mojih igrača i pitam ih da li oni individualno znaju nekog od igrača (SC Derbija). To je cela suština. Da li smo mi kao stručni štab pripremili utakmicu, da smo o svemu tome vodili računa kao i uvek, da li smo im dali podatke da u situaciji kada nemaš bonus, da ti gledaš igrača koji ti šutira tri poena? Ili, da gledaš igrača koji ide na skok? Da ga ne zagradiš... To je evidentno. Ali, dobro, napravićemo analizu, pa ćemo videti. 

Kako Alen Smailagić nije ulazio u igru, Obradović je pojasnio zašto se to desilo:

- Došao je pred utakmicu i rekao da ga boli koleno. Jutros je na treningu rekao da ima male bolove, a onda kaže da ga je popodne mnogo zabolelo i praktično je bilo nemoguće da igra.

Na pitanje da li su iscrpljenost, ali i motivacija bili problem posle emotivnog pražnjenja u Evroligi, trener Partizana nije ostavio dilemu:

- Ja sam rekao, kada smo imali najavu za ovu utakmicu, da sam prvi i jedini razgovor obavio s igračima kada smo počeli da pripremamo ovu seriju protiv Studentskog centra. Rekao sam im (tada) da se više ne priča o Evroligi, da je naš primarni cilj bio i jeste i dalje da se osvoji ABA liga i da moramo da nađemo motivaciju, čak i veću nego što je to bilo u utakmicama protiv Real Madrida. Videli ste kako je to izgledalo... Prema tome, to sigurno nije bilo na nivou na kome je potrebno da se igra plej-of. Sigurno nije bilo.

Na kraju je strateg crno-belih upitan zašto nije igrao Tristan Vukčević:

- Tristan Vukčević je u Americi. Gde, ja nemam pojma! Dobio je dozvolu kluba da ode i to je to. To je jedino što ja znam - zaključio je Željko Obradović.

Podsetimo, druga utakmica plej-of serije koja se igra na dve pobede na programu je u četvrtak od 19 časova, a tada će Studentski centar biti domaćin.

Partizan - Studentski centar 83:84 (17:22, 29:25, 21:21, 16:16)

Partizan: Ledej 20p, 5sk, 3as, 2uk, Drezgić, Smailagić i Anđušić nisu igrali, Koprivica, Panter 14p, 5as, 3sk, 3uk, Papapetru 2, Egzum 10, Naneli 7, Lesor 12p, 5sk, 2os, Trifunović 7, Madar 11p, 4as, 2uk

Studentski centar: Megi 16, Pavličević 4, Ivanović 6, Vučeljić, Slavković 11p, 5sk, 5iz, Hadžibegović 6, Goranović nije igrao, Baćović, Tasić 8, T. Ivšić, Z. Ivšić 22p (trojke 3/6), 13sk, 3bl, Drežnjak 11p, 5sk, 4sk


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pogledajte više