MOŽE ZVEZDA I BEZ ARGENTINACA: Nikola Ivanović rekordom sezone srušio Olimpiju u LJubljani

V. P. 24. 04. 2023. u 23:06

ŠESTIM uzastopnim trijumfom, čak 11. računajući i evroligaške utakmice, Crvena zvezda je stavila tačku na ligaški deo jadranske sezone.

ABA liga

I bez Argentinaca Kampaca i Vildoze, nadigrala je u Cedevita Olimpiju u Ljubljani u odloženom meču 3. kola (84:70), ali je učinak 23-3 ove sezone bio dovoljan samo za mesto iza prvoplasiranog Partizana (24-2).

Šampiona je liderske pozicije koštao šokantan poraz od Cibone u 20. kolu, tako da će prednost domaćeg terena imati u četvrtfinalu sa Zadrom i eventualno polufinalu sa boljim iz duela Budućnosti i Mege. Četvrtfinalna serija na dve pobede protiv dalmatinskog tima startuje već u petak prvom utakmicom u hali „Aleksandar Nikolić“ (20.00).

Poslednja u ligaškom delu ABA nadmetanja protekla je apsolutno u znaku crnogorskog plejmejkera Nikole Ivanovića, koji je u solidno ispunjenim „Stožicama“ sa 29 poena daleko nadmašio lični rekord sezone. Fantastično šutersko izdanje obogatio je učinkom od pet asistencija i tri ukradene lopte za indeks korisnosti 37! Ivanović na klupi Zvezde iskoristio je odsustvo argentinskog bekovskog tandema, koji nije imao pravo nastupa u ovom meču, da potpuno razigra svog zemljaka pred početak odbrane jadranske titule.

Imao je nameru da isto učini i sa Nedovićem, ali ovo nije bilo veče srpskog reprezentativca, koji je iz igre šutirao 1/8 i postigao samo tri poena. Za ulogu startnog centra konstantno dobrim igrama izborio se Petrušev, uz Ivanovića najbolji u Zvezdinom timu. Crveno-beli su otvorili meč vođstvom 17-0 i skoro čitavim tokom držali dvocifrenu distancu u odnosu na domaćina, koji je igrao bez svog najboljeg igrača Ferela i praktično bez šuta za tri poena (6/28).

DONČIĆ SE NIJE OFIRAO

MEČ je iz svečane lože dvorane „Stožice“ gledao slovenački NBA superstar Luka Dončić, inače osvedočeni navijač Crvene zvezde. Nije se ofirao, izostale su gestikulacije koje bi otkrile na kojoj strani su njegove simpatije u duelu sa timom u kojem nastupaju neki njegovi saigrači iz nacionalnog tima.

- Utakmica bez rezultatskog značaja, ali veoma značajna i za Olimpiju i za nas zato što ubrzo kreće plej-of i ne smeš da dopustiš kikseve - rekao je trener Zvezde Duško Ivanović. - Određenim periodima igre sam zadovoljan, ali je bilo i onih koji su me zabrinuli, bez fokusa u odbrani i napadu.

C. OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 70:84 (10:19, 20:24, 22:23, 18:18)

DVORANA „Stožice“. Gledalaca: 5.129. Sudije: Javor, Hordov, Kardum.

C. OLIMPIJA: Rebec 9, Ferel, Radović, Jeremić 3, Alibegović 12, Murić 7, Adams 6, Kosi, Matković 10, Gnjidić 4, Omić 9, Dragić 10.

C. ZVEZDA: Holand 3, Lazarević 4 (7 sk), Mitrović 10 (5 sk), Lazić 6, Martin 2, Dobrić 12, Ivanović 29 (8/9 za dva, 3/6 za tri, 5 as), Ilić 1, Nedović 3 (4 as), Marković 2 (5 as), Kuzmić, Petrušev 12 (4 sk).

Pogledajte više