"POKAZALI SMO MENTALNU SNAGU": Obradović nakon utakmice Budućnost - Partizan

Novosti online 21. 04. 2023. u 21:59

KOŠARKAŠI Partizana posle 12 godina okončali su ligaški deo ABA lige na prvom mestu. Crno-beli su u neverovatnoj utakmici pobedili Budućnost u "Morači" sa 82:83, a igračima je na liderskoj poziciji čestitao trener Željko Obradović.

FOTO: KK Budućnosti/Filip Roganović/ABA liga

Trofejni stručnjak je naglasio da je ekipa ponovo pokazala mentalnu snagu i način da trijumfuje.

- Čestitam mojim igračima zbog osvajanja prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja. Imali smo periode dobre igre, imali smo dvocifrenu prednost, a najveće padove imali baš u tim momentima. Nije nas iznenadio Erik Grin, znali smo šta može i koliko može. Međutim, nameran prekršaj u završnici, pa prekršaj nad Grinom pri šutu za tri poena... Neobjašnjivo. Međutim, ponovo smo pokazali mentalnu snagu, uspeli smo da pronađemo put do pobede - rekao je Obradović.

Objasnio je potom šta je bio ključni problem njegovih igrača na ovom susretu.

- Koncentracija je bila ključni problem u meču koji je ostao iza nas. Mnogo promašenih slobodnih bacanja, mnogo izgubljenih lopti, loš procenat realizacije pod samim košem, ali na kraju, jedno slobodno bacanje je bilo presudno.

Za kraj je istakao da se crno-beli okreću Real Madridu u četvrtfinalu Evrolige.

- Da se ne zavaravamo, koncentracija je bila problem, možemo da pričamo sedam dana o tome, ali je ključni razlog Real Madrid, jer je ekipa mislima već u seriji koja nas očekuje u Top 8 fazi Evrolige. Odmah se okrećemo Realu, sutra ujutro idemo na trening, od ovog momenta je sve podređeno velikom okršaju koji nas očekuje. Šta očekujem protiv Reala? Borićemo se, a dosta toga će zavisiti i od sastava tima iz Madrida - zaključio je Obradović.

Podsetimo, Partizan protiv Reala igra 25. i 27. aprila. Obe utakmice se igraju u Madridu, a potom se serija seli u Beograd.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

Pogledajte više