SRPSKI DERBI U PLEJ-OFU NBA? Jokić bi na startu mogao da ima neočekivanog rivala

Novosti online 13. 04. 2023. u 07:45

Kraj sezone za Nju Orleans , dok će Oklahoma preko Minesote pokušati da kupi sebi mesto u plej-ofu i zakaže sudar sa Denverom Nikole Jokića.

Foto: AP

Sudarili su se Tanderi i Pelikansi u Smuti King centru u Nju Orleansu, odigrali neizvestan meč u kojem maltene nije bilo dvocifrene prednosti, ali se u neizvesnoj završnici bolje snašla ekipa Marka Dejnoa i uz veći broj raspoloženih igrača stigla na korak do doigravanja - 118:123.

To praktično znači da bismo u prvoj rundi mogli da gledamo okršaj dva srpska igrača, Jokića sa jedne, te Alekseja Pokuševskog sa druge strane, koji protiv Nju Orleansa nije ni igrao.

Brendon Ingram je odigrao neverovatan meč. ali njegova sjajna partija i učinak od 30 poena, sedam skokova i šest asistencija ostali su u senci Džoša Gidija i Šej Gildžsa Aleksandera.

Gidi je uz 30 poena sakupio devet skokova i deset asistencija, Gildžs-Aleksander na 32 poena imao pet uhvaćenih lopti i tri asistencije. Lu Dort je sačekao plej-in turnir da isporuči ovosezonski košgeterski rekord. Kanađanin je sa 27 poena takođe bio vrlo važan faktor u trijumfu Tandera.

Bulsi su savladali favorizovani Toronto 109:105 i sada će u finalu plejina igrati sa Majamijem za osmu poziciju i šansu da igraju plejof seriju protiv tima Milvoki Baksa.

Zek Lavin je vodio svoju ekipi do trijumfa sa 39 poena i 6 skokova, Demar Derouzan je dodao 23 poena i 7 skokova, a Nikola Vučević je opet imao dabl-dabl sa 14 poena i 13 skokova.

Kod Toronta Paskal Siakam je imao sjajan meč sa 32 poena, 9 skokova i 6 asistencija, Fred Vanvlit je dodao 26 poena, 12 skokova i 8 asistencija, a Skoti Barns je doprineo sa 19 poena i 10 skokova. 

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

Pogledajte više