ZELENORTSKA OSTRVA ZA RESPEKT: Uz Tavaresa još jedan as iz Evrolige

Novosti online 11. 04. 2023. u 22:17

KOŠARKAŠI Zelenortskih Ostrva ostvarili su istorijski plasman na Svetsko prvenstvo, predvođeni centrom Reala Valterom Tavaresom. Ambicije zemlje sa 580.000 stanovnika se tu ne završavaju...

Foto: N.Paraušić

Čelnici tamošnjeg Saveza planiraju da ojačaju nacionalni tim za prvi nastup na Mundobasketu, i to igračem koji igra odličnu sezonu u jednom evropskom velikanu.

Radi se o Bonziju Kolsonu iz Makabija, koji je u razgovoru za litvanski "Basketnews" rekao da je već pričao o tome sa Valterom Tavaresom. 

- Razgovarali smo o prilici da zaigram za reprezentaciju i da li bi to bila dobra stvar za mene. Tavares mi kaže da jeste. On je sa Zelenortskih Ostrva, rođen je tamo, najbolji mi je izvor informacija. To je opcija koju sam pokušavao da realizujem godinama unazad. Majka mi je odatle, mnogo toga me veže za tu zemlju. Pokušavao sam da završim papire, u procesu smo razmatranja svih opcija, šta je najbolje za mene. Bilo bi dobro kada bi se ovo ostvarilo. Ako i ne, idem dalje i nastaviću da se dalje razvijam kao igrač - poručio je Kolson.

Pogledajte više