PARTIZAN GAZI SVE REDOM: "Grobari" uživali, prvo mesto pred plej-of ABA lige sve izvesnije!

Novosti online 10. 04. 2023. u 21:46

KOŠARKAŠI Partizana ostvarili su novu pobedu u ABA ligi. Crno-beli su bili bolji od Igokee sa 89:74 (33:25, 17:19, 18:13, 21:17) i tako nastavili krupnim krupnim koracima da gaze ka prvoj poziciji u ligaškom delu nadmetanja, a ovo im je bio 14. uzastopni trijumf na Jadranu.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Željko Obradović ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na Matijasa Lesora koji će od narednog kola biti u ekipi. Osetio se izostanak Francuza, ali to nije uticalo na rezultat.

Ono što navijače, kao i sve u klubu može da raduje je činjenica da se u tim vratio Balša Koprivica i to posle 98 dana.

Dobio je mladi centar priliku da igra nešto više od dva minuta. Videlo se da mu treba još vremena da uhvati pravi takmičarski ritam.

Što se utakmice tiče, domaći su je odlično otvorili. Šut je sjajno funkcionisao, što pokazuje i broj datih poena u prvom kvartalu - 33:25. Ipak, gosti se nijednog momenta nisu predavali, pa su na odmor otišli sa šest poena minusa - 50:44.

Izabranici Vladimira Jovanovića su fantastično otvorili drugo poluvreme. Napravili su seriju 0:8 i došli do vođstva 50:52. Partizan je u ovom kvartalu poentirao tek posle skoro tri minuta preko Zeka Ledeja. Od tog momenta crno-beli su stegli odbranu i rivalu do kraja trećeg perioda dozvolili samo pet poena.

DUEL Nenad Nerandžić i Tristan Vukčević/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Domaći su već na startu poslednje deonice otišli na do tada maksimalnih +12 - 72:60 i već tada je postalo jasno da od iznenađenja u Beogradu neće biti ništa.

Aleksa Avramović je eksplodirao u četvrtoj četvrtini. Plejmejker crno-belih vezao je 12 poema, imao je dva zakucavanja u kontri, dve pogođene trojke, a bio je na visini zadatka i u odbrani sa nekoliko veoma dobrih reakcija.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Aleksa Avramović sa 15 poena i on je bio jedini dvocifren. Njega je pratio Tristan Vukčević sa devet. Na drugoj strani najbolji je bio Stefan Đorđević sa 18 poena i 10 skokova, isti broj poena postigao je i Nenad Nerandžić.

Partizan je i dalje lider na tabeli sa učinkom 22-2, dok je Igokea na 11. poziciji sa 9-15. Crno-beli do kraja imaju još dva gostovanja, ekipama Zadra i Budućnosti, a tim iz Laktaša dočekuje Studentski Centar i ide Mornaru.

"Parni valjak" u petak očekuje utakmica poslednjeg 34. kola Evrolige protiv Panatinakosa i tada će biti poznato sa koje pozicije će u Top 8.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

Pogledajte više