LEGENDARNI SKOLA ODUŠEVLJEN ODLUKOM KAMPACA: Nije me iznenadio Fakundo...

Novosti online 29. 03. 2023. u 18:49

BIVŠI argentinski košarkaš Luis Skola izjavio je da ga prelazak Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu nije iznenadio, prenosi španski sportski list Marka.

Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Argentinski plejmejker je u beogradski klub stigao u decembru 2022. godine, ali je zbog kazne Evrolige u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju zaigrao tek početkom marta.

- Nije me iznenadio Kampaco, ne znam zašto se to smatra kontroverznom odlukom. Smatrao je da je to najbolja odluka za njegovu karijeru u ovom trenutku, a tako i meni izgleda. Crvena zvezda je evroligaški tim, igrao je dobro ali suspenzija ekipa ga je stavila u lošu poziciju. Sviđa mi se ekipa u kojoj igra, izjavio je Skola.

Dodaje da igrači iz Argentine imaju tendenciju da se "zatvore" u dve ili tri sredine koje im odgovaraju.

- To značajno umanjuje opcije i izbor. A, eto, imate Crvenu zvezdu, Partizan, nemačke klubove. Mnogo je mesta gde se igra dobra košarka i trebalo bi naši igrači da prošire tu bazu i zaigraju na više različitih mesta. Najvažnije je igrati Evroligu, Evrokup ili Ligu šampiona. Drago mi je što su argentinski igrači počeli malo da šire vidike, zaključio je Skola.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

Pogledajte više