SRBIJA SA STRANCEM U EKIPI IDE NA MUNDOBASKET? Muta Nikolić odmah digao glas: Ma, 'ajte, molim vas!

Novosti online 28. 02. 2023. u 20:15

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije plasirala se na ovogodišnje Svetsko prvenstvo, a dugogodišnji član stručnog štaba "orlova" ima vrlo jasan stav o angažovanju stranaca koji bi igrali za "orlove".

FOTO: Novosti

Podsetimo, Srbija je u odlučujućem meču pobedila Veliku Britaniju, a dan kasnije iskusni stručnjak je o tome ovako govorio tokom opširnog intervjua za "Sport klub":

„Nadam se da se odustalo od te ideje. U proteklom periodu je selektor Pešić spominjao potrebu da se reprezentacija pojača stranim igračem. Apsolutni sam protivnik takvog predloga i odmah sam se pobunio. Stranci igraju bez emocija. Taman posla pored ovoliko naših vrhunskih igrača da razigravamo stranca, a da naši momci ne igraju. Pri tom, tog stranca bi morali debelo da plaćamo. To bi bilo bacanje novca, dupla šteta, jer bi se na taj način uskratila prilika našim talentima. I kvalitet tog stranca bio bi pod znakom pitanja… Da ne bi možda bio na nivou našeg Jokića i Bogdanovića, ili možda bolji od njih? Ma, ajde molim vas. Što bi neki stranac zauzeo mesto našem Petruševu, Smailagiću, Beslaću i ostalima...“, jasan je Nikolić.

"Pa, nismo mi Albanija, ili Bugarska!"


„Kad se samo setim brobi i odricanja tokom embarga da se naša košarka vrati na mesto koje zaslužuje na evropskoj i svetskoj mapi. Zatim su usledila sva ona zlata devedesetih… Navikli smo na najveće uspehe i kad se desi neki neuspeh, pa neodlazak na Olimpijske igre, dođe nam da se izbodemo nožem. Takvi smo, ali s pravom uvek očekujemo od naše košarke najviše. Pa, nismo mi Albanija, ili Bugarska da se pojavljujemo na najvećim takmičenjima jednom u 25 godina…“, u svom stilu će Muta.

"Zna se koji je cilj na Mundobasketu!"


Harizamtični strateg nema dilemu ni kada priča o šansama "orlova" na Svetskom prvenstvu u košarci

„Imamo strašan tim. Ne mogu na brzinu ni da nabrojim sve te sjajne igrače, pogotovo kod vrhunskih spoljnih igrača imamo višak. To je dobro da imaš zdravu konkurenciju za mesto u reprezentaciji. Spomenuću samo neke, Bogdanovića, Micića, Gudurića, Nedovića, Kalinića, a od visokih, naravno, Jokića, zatim Milutinova, Petruševa, Smailagića… I tu nije kraj, imamo još mnogo asova i talenata. A kada je naša reprezentacija u pitanju cilj se zna. Uvek se ide na medalju, imamo imena, koja to mogu da ostvare", poručio je Miroslav Nikolić tokom pomenutog intervjua za Sport klub.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci - tabela

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

Pogledajte više