"DA LI SE TEODOSIĆ VRAĆA U REPREZENTACIJU?" Selektor Srbije razrešio dilemu

Novosti online 28. 02. 2023. u 08:21

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije izjavio je nakon utakmice sa Velikom Britanijom da je sad krajnji cilj reprezentacije da obezbedi plasman na Olimpijske igre u Parizu.

KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, pošto je sinoć u odlučujućem meču kvalifikacija pobedila selekciju Velike Britanije 101:83 (28:20, 18:21, 28:19, 27:23).

A Pešić je bio i te kako raspoloženi pa se na konferenciji za medije posle meča dotakao i Miloša Teodosića, odnosno eventualnog igranja košarkaša Virtusa na Mundobasketu. Tačnije, pitanje je glasilo da li selektor računa na iskusnog beka.

- Slušajte, ja sam tada govorio da niko nije odstranjen, isključen i precrtan. Ekipa se sastavlja od igrača koje sam nabrojao, koji zadovoljavaju kriterijume. Iskustvo, mladost, kontinuitet da se napravi. Već imamo to u planu koji će to igrači biti, sezona je dugačka, videćemo šta će se sve dešavati. Ne bih voleo da se postavljaju pitanja da se prezentuje drugačije, odavno su postavljena i odgovorena, nema potrebe za tim. To je završeno sa tim pitanjima. Imate tu 40 igrača koji su prošli kvalifikacije - jasan je Pešić.

Podsetimo, Pešić je u avgustu prošle godine izazvao pravu buru u košarkaškoj javnosti Srbije "precrtavanjem" Teodosića.

- Vidim da su ovakve odluke izazvale različite stavove i komentare, pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Međutim, ono što se meni ovde prvi put dešava u mojoj karijeri je da ja nisam ni stigao da informišem ekipu, a već su svi portali objasnili da je Teodosić precrtan, eliminisan, pa čak i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani - izjavio je tada Pešić na konferenciji za medije.

A sada je čini se stavio tačku na sagu Miloš Teodosić.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

Pogledajte više