"SUDBINA JE U NAŠIM RUKAMA": Svetislav Pešić o odlučujućim mečevima u kvalifikacijama za Mundobasket

Tanjug 21. 02. 2023. u 13:31

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da će naš nacionalni tim pokušati da pobedom protiv Grčke izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

FOTO: AP/Tanjug

Srbija će u petak u Atini gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije naša selekcija će dočekati Veliku Britaniju u Beogradu.

Pešić će na meču sa Grčkom moći da računa na Nikolu Milutinova, Dejana Davidovca i Ognjena Jaramaza.

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Grci dugo vremena igraju zajedno. Držimo sudbinu u svojim rukama, jer nemamo vremena da previše analiziramo protivnika. Želimo da pobedom u Grčkoj izborimo plasman na SP - izjavio je Pešić na konferenciji za novinare.

Za meč u Grčkoj konkurisaće i Dangubić, Jeremić, Đurišić, Pecarski, Beslać, Radanov, Jović, Miletić, Ristić, Jagodić-Kuridža, Simanić, Uskoković i Šaranović.

Prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Potom slede Turska i Belgija sa po 11 bodova, dok je Velika Britanija poslednja sa devet.

Plasman na Mundobasket izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Letonija i Grčka su već izborile nastup na SP, a Srbiji je neophodna jedna pobeda u naredna dva meča za siguran plasman na Mundobasket.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Pogledajte više