SPEKTAKL U POLUFINALU KUPA KORAĆA: Zvezda pobedila Borac i zakazala duel sa Partizanom

Novosti online 16. 02. 2023. u 16:40

KOŠARKAŠI Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su pobedili Borac iz Čačka sa 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16) i tako zakazali duel sa Partizanom.

FOTO: M. Vukadinović

Tim Dejana Mijatovića je sjajno ušao u meč, za razliku od rivala koji je bio veoma mlak. Vrlo brzo su Marko Radonjić i drugovi stigli do dvocifrene prednosti - 6:17. Upalilo je to alarm u Zvezdi koja je sa prvim pojavljivanjem Fakunda Kampaca na parketu zaigrala dosta agresivnije.

Branilac trofeja u najmasovnijem takmičenju serijom 14:2 uspeo da preokrene rezultat i dođe do prednosti od tri razlike - 22:19. Od tog momenta razlika na konto Beograđana je konstantno rasla.

Ipak, Borac je pogocima van linije 6,75 uspeo na veliki odmor da ode sa samo četiri poena zaostatka - 37:33.

Nastavak susreta je protekao u dominaciji Zvezde koja je na krilima Luke Vildoze brzo otišla do +17 - 53:36. Razlika je konstantno rasla i crveno-beli su nakon početne nesigurnosti sigurno priveli meč kraju.

Najefikasniji kod pobednika bio je Luka Vildoza sa 18 poena, pratio ga je Nemanja Nedović sa 13. Na drugoj strani najbolji su bili Marko Radonjić i Đorđe Gagić sa po 14, dok je Hanter Hejl stao na 13. 

Klub sa Malog Kalemegdana će tako sutra od 21 sat igrati protiv Partizana. Biće to četvrti okršaj večitih rivala ove sezone, a Zvezda trenutno vodi sa 2-1. U drugom polufinalu Mega će igrati protiv boljeg iz duela FMP - Metalac.

Zvezda - Borac 89:64 (17:19, 18:12, 29:17, 25:16)

Dvorana: "Čair". Gledalaca: 2.600. Sudije: Ninković, Vesković, Hadžić.

Zvezda: Vildoza 18, Lazarević, Kampaco 10, Mitrović 4, Lazić 5, Martin 6, Dobrić 10, Ilić 4, Nedović 13, Marković 6, Kuzmić 2, Petrušev 11.

Borac: Boldin 11, Ćurčić 3, Glišić, Nikolić 3, Tomašević 6, Gagić 14, Kočović, Novaković, Radonjić 14, Hejl 13.

Četvrta četvrtina: Zvezda - Borac 89:64

40' - Meč je trojkom okončao mladi Ćurčić.

39' - Dobar napad Borca je dvojkom okončao mladi Nikolić. Na drugoj strani je poentirao Dobrić posle odličnog dodavanja Markovića.

37' - Dobro igra Hejl, ali to nije dovoljno da se pobedi Zvezda. Sada se igra ne toliko kvalitetno s obzirom da to da je pitanje pobednika rešeno.

35' - Trojka na trojku. Najpre Marković, a onda i odlični Radonjić.

34' - Lep potez Hejla. Rolingom se oslobodio Dobrića i došao do novih poena. On je uz Gagića danas najbolji igrač Borca.

33' - Upisao se u strelce i Stefan Marković, bio je precizan van linije 6,75, a opet je Fakundo bio asistent.

32' - Prve poene u poslednjem kvartalu postigao je Martin posle sjajnog dodacanja Kampaca. Zvezda krupnim koracima hita ka polufinalu.

Treća četvrtina: Zvezda - Borac 64:48

30' - Doneo je praktično Kampaco loptu do Petruševa kome nije bilo teško da zakuca, a na drugoj strani Boldvin pogađa trojku. Treći kvartal okončan je poenima omalenog Argentinca uz zvuk sirene.

29' - U dobrom ritmu je Radonjić. Opet je pogodio van linije 6,75. Kampaco je potom bio polovičan sa crte.

28' - Obe ekipe su u seriji pogođenih trojki. Radonjić i Boldvin na jednoj, a Dobrić na drugoj strani - 59:42.

25' - Nedović još jedom pogađa van linije 6,75 i polako, ali sigurno prave prednost koju će rival teško stići.

24' - Dobar napad Čačana i poeni Gagića, ali nastavlja Vildoza koji blista u ovim trenucima.

24' - Sjajno je plejmejker Zvezde ušao u drugo poluvreme. Drugi put je bio precizan van linije 6,75 i vezao je osam poena. Odmah je tajm-autom reagovao Dejan Mijatović - 46:34.

23' - Tri vezane trojke su viđene u "Čairu". Posle Nedovića precizan je bio Tomašević, a onda za crveno-bele Vildoza. Argentinac je potom bio precizan i sa linije penala.

21' - Drugo poluvreme trojkom otvara Nedović i on je prvi dvocifren u redovima branioca trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Druga četvrtina: Zvezda - Borac 35:31

20' - Prvi koji je vezao dva bacanja za crveno-bele je Vildoza - 35:28. Trojku za Borac postiže i Tomašević. To je ujedno bio poslednji koš u prvom poluvremenu.

19 - Vildoza za dva, pa Radonjić za tri za Čačane. Borac je krenuo u napad, a Marković se iskusno postavio i izvukao faul u napadu.

18' - Tim Duška Ivanovića je bio bez poena nekoliko poseda, a onda je Petrušev to prekinuo pogotkom sa linije penala.

17' - Otežao je Martin šut Gagiću, ali je centar Borca uspeo da pogodi iz okreta i potvrdi dobru formu u kojoj se nalazi od kada je stigao u Čačak.

16' - Prvu trojku postiže Nedović, potom je "flouter" pogodio i Petrušev, pa je Zvezda došla do za sada makimalnih +7 - 30:23. Dejan Mijatović tajm-autom želi da prekine seriju crveno-belih.

14' - Drugi put je van linije 6,75 bio precizan Kampaco. Na drugoj strani je Gagić pogodio dugu dvojku i on je već došao do 10 poena.

13' - Nastavila se serija tima Duška Ivanovića nakon poena Ilića i asistencije Luke Mitrovića. Seriju bez poena za Čačane prekinuo je Hejl koji je bio precizan sa linije penala.

12' - Crveno-beli su poveli posle trojke Kampaca i sada serija Zvezde iznosi 14:2. Borac nema rešenje u ovim momentima.

11' - Nastvlja Zvezda sa izuzetno agresivnom odbranom. Borac je dugo vremena bez lakih poena.

Prva četvrtina: Zvezda - Borac 17:19

10' - Izborio se Mitrović za dobru poziciju pored Gagića i uspeo je da poentira. Kampaco je uneo živost kada je ušao, pošto je agresvnost crveno-belih postala znatno veća, a onda je Nedović postigao prvi koš.

9' - Ekipa iz Beograda je tek na minut pre kraja prvog perioda došla do dvocifrenog broja poena, a onda je i Lazić pogodio prvi šut van linije 6,75 za svoj tim. Odmah je Mijatović zatražio minut odmora - 13:19.

7' - Zvezda je loše šuterski pre svega otvorila meč, za sada je na 0/5 za tri poena, od toga Nedović ima tri promašaja. Seriju bez poena za crveno-bele nije uspeo da prekine ni Ilić koji je promašio oba bacanja, ali jeste Luka Mitrović poenima pod košem rivala.

6' - Fantastično otvaranje utakmica Čačana. Hejl je bio precizan van linije 6,75, a tim Dejana Mijatovića dolazi do dvocifrene prednosti nakon poena Boldvina. Morao je tajm-autom da reaguje Duško Ivanović.

5' - U meč se uveo i Vildoza nakon poena posle odličnog prodora. Gagić pravi dosta problema visokim igračima crveno-belih. Pogodio je dvojku uz faul, a realizovao je i dodatno bacanje.

4' - Nedović je ušao u igru, ali je promašio prvi šut i to van linije 6,75. Borac pravi seriju 9:0 posle poena Hejla sa poludistance.

3' - Vildoza je promašio trojku, da bi na drugoj strani Gagić lako poentirao i upisao se u strelce, a onda pogađa i prvu trojku centar Čačana - 4:7.

2' - Petrušev je dobro otvorio susret. Centar crveno-belih je meč počeo sa četiri poena. Prvi napad Borca je bio neuspešan zbog faula u napadu Gagića, ali je potom sjajno asistirao Radonjiću.

Prve petorke su na terenu. Meč za crveno-bele počinju Luka Vildoza, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević, Filip Petrušev i Ognjen Kuzmić. Za Čačane su se od starta na parketu našli Diante Boldvin, Hanter Hejl, Marko Radonjić, Bojan Tomašević i Đorđe Gagić.

17.57 - Hor Čarolije pevao je himnu Republike Srbije. Navijači Crvene zvezde su tiho pevali istu, zbog sjajnog razloga.

FOTO: A. Ilić

Uoči meča:

Crveno-beli u meč sa Čačanima ulaze kao favoriti, ali to treba da dokažu na parketu. Osim kvalitetnijeg sastava, na strani branioca trofeja u Kupu je i ubedljiva pobeda u jedinom ovosezonskom međusobnom duelu (86:57).

Ipak, najmasovnije takmičenje je poznato po iznenađenjima, zbog toga što se igra jedna utakmica i ume da se dogodi da favorit ima loš dan, što protivnik iskoristi i dođe do trijumfa.

FOTO: A. Ilić

Trener Zvezde Duško Ivanović je zbog ograničenja broja stranaca morao da se odrekne dvojice igrača koji nemaju srpski pasoš. Odlučio je da takmičenje propuste Džon Holand i Nikola Ivanović.

 

Podsetimo, pobednik ovog meča u polufinalu igraće sutra od 21 sat protiv Partizana koji je bio ubedljiv u duelu sa subotičkim Spartakom.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

Pogledajte više