PARTIZAN GOST VALENSIJE: Vratiti dug za poraz u "Areni"

G. KELIĆ

18. 01. 2023. u 22:44

POČELI su košarkaši Partizana sa vraćanjem dugova od starta drugog kruga Evrolige.

FOTO: Evroliga

Nakon što su se pre nedelju dana Baskoniji revanširali sa kamatom, isto će pokušati da učine i drugom španskom predstavniku, Valensiji, kojoj gostuju večeras (20.45), u okviru 20. kola elitnog takmičenja.

Neprijatan poraz su pričinili "slepi miševi" crno-belima u decembru posle produžetka (100:96), čime su stali uz Armani i Crvenu zvezdu kao tek treći tim u ligi koji je iz grotla "Štark arene" izašao kao pobednik. Glasno taj poraz zuji u ušima trenera Željka Obradovića i njegovih pulena, koji su na tabeli takmičenja trenutno izjednačeni sa današnjim protivnikom (9-10). Otud i nije potrebno naglasiti važnost meča koji će se odigrati u "Fonteti".

- Moramo da napravimo ozbiljan plan igre. Kvalitetna su ekipa sa kojom će biti teško da se igra, ali daćemo sve od sebe da pobedimo. Osećamo se dobro, oni su nam ostali dužni i pokušaćemo da im vratimo - rekao je Alen Smailagić, koji je u prošlom duelu sa MZT ostvario rekord karijere sa 24 postignuta poena.

Koliko god Partizan može da se diči uzlaznom putanjom forme (deset pobeda iz 11 mečeva), toliko se u dobrom momentumu nalazi i Valensija, sa dve uzastopne pobede u Evroligi (Efes i Asvel) i tako uspevši da zanemari velike probleme sa povredama (Klaver, Rivero, Van Rosom, Hermansom i Harper).

- Oni su ekipa koja je uprkos problemima u poslednje vreme uspela da igra dobro i u Evroligi i u španskom prvenstvu. Vraćaju im se igrači posle povreda. Ono što je važno jeste to da su protiv Asvela prvi put igrali neke odbrane koje do sada nisu pokazivali u Evroligi, tako da moramo da probamo da se spremimo za to da ne bi bilo iznenađenja na utakmici. Težak meč je pred nama, sećam se svega kako je to izgledalo u Beogradu - istakao je Obradović, nagoveštavajući da bi se u redove rivala mogao vratiti Džered Harper, junak iz prvog obračuna dva tima. 

Pogledajte više