U KOM SASTAVU ĆE ZVEZDA NA MONAKO? Duško Ivanović o Vildozi, Bentilu, bilo je reči i o Martinu

Novosti online 11. 01. 2023. u 19:15

CRVENA zvezda je u utorak izgubila od Real Madrida, ali nema mnogo vremena za odmor i neke analize, jer već sutra crveno-bele očekuje duel sa Monakom, a očekivanja od susreta sa Kneževima izneo je trener Duško Ivanović.

FOTO: M. Vukadinović

Crnogorski strateg se najpre osvrnuo na zdravstveni bilten, pošto protiv "kraljevića" nije mogao da računa na Luku Vildozu, Fakunda Kampaca, Nikolu Ivanovića, Hasana Martina i Bena Bentila koji i dalje ima povišenu temperaturu i male su šanse da sutra zigra.

- Nažalost nije ništa bolje, još ima temperaturu, tako da veoma teško da će igrati sutra - rekao je Ivanović.

Potom se dotakao i Vildoze. Argentinac se sve bolje oseća.

- Luka je bolje, videćemo sutra da li će igrati.

Luka Vildoza i Fakundo Kamapco/FOTO: M. Vukadinović

Dobra vest je ta da se na treningu pred Monako našao i Hasan Martin koji je sredinom decembra povredio koleno.

- Možda brže, ali nije to još to, mada biće brže nego što smo mislili.

Bez obzira na to u kom sastavu šampion Srbije izađe sutra na teren, protiv svakog rivala se ide na pobedu.

- Uvek ću reći da mislimo da možemo da dobijemo. Ekipa čija pozicija na tabeli govori sama o sebi. Zaista igraju odlično, fizički su izvanredni, imaju odlična individualce, igraju najviše situacija jedan na jedan u Evroligi, što i najbolje igraju. Imaju odlične šutere, izvaredni su u skoku, kontranapadu, ali normalno, svi imamo loših strana, a videćemo sutra hoćemo li ih naći ili nećemo.

Najvažnija karika u timu Monaka je Majk Džejms, ali Ivanović ističe da Saša Obradović u sastavu ima još mnogo kvalitetnih igrača.

- Nema baš recepta za njega. Kada je igrač nepredvidiv, kao što je on, teško ga je braniti. Ali mislim da ćemo naći igrača koji će moći da smanji njegov uticaj. Ipak, nije samo Majk Džejms, tu je ove godine i Okobo koji igra izvanredno. Tu su negde, podjednako opasni u situacijama jedan na jedan. Dijalo je takođe odličan jedan na jedan. Jeste Džejms lider i glavni igrač, ali su i ostali isto tako opasni - zaključio je trener Zvezde.

Krilni igrač crveno-belih Ognjen Dobrić je naveo da se ekipa ne sme predati čak ni ako rezultat tokom utakmice ne bude dobar. Prvi meč ovih rivala dobio je Monako sa 85:77.

- To je totalno drugačija utakmica, bio je i drugi trener, sve drugačije... Sada su stvari promenjene i ova ekipa ima drugačiji stav. Ne odustajemo u teškim momentima i mislim da je to prednost ove ekipe. Borimo se 40 minuta, pa iz toga proizilaze pobede, kao što smo pokazali sa trenerom Duško. To moramo da iskoristimo i sutra, jer biće padova u igri, ali ne smemo da odustanemo, pokleknemo ako krenu da ubacuju neke šuteve ili da naprave neku prednost... Moramo da budemo svih 40 minuta fokusirani, glavom na terenu i da se vratimo ako krene loše - rekao je Dobrić.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Monako igra se u četvrtak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

Pogledajte više