PABLO LASO O REALU, ZVEZDI: ''Sa Kampacom su neverovatno jaki''

Novosti online 09. 01. 2023. u 14:49

Španski trener Pablo Laso dao je intervju za "Izrael Hajom", pričao je o zdravstvenom stanju, Evroligi, Realu, Zvezdi...

FOTO: M. Vukadinović

Pablo Laso je u junu doživeo srčani udar, a mesec dana kasnije Real je objavio da trofejni španski trener više neće predvoditi ''kraljevski klub'' sa mesta trenera.

Laso je dao opširan intervju za ''Izrael Hajom'', intervju je započeo o zdravstvenim problemima.

- To mi se nije svidelo, naravno, nije to bio dobar dan i sve je bilo iznenađenje. Shvatio sam da bi bilo bolje da poštujem odluku kluba ukoliko oni smatraju da je tako najbolje i zaista sam razumeo razlog zbog kog više neću biti trener Real Madrida pa sam morao da razmislim o svojoj budućnosti. Da sam pao u očaj, dozvolio bih da me zauvek pamte kao trenera Real Madrida, a ja sam Pablo Laso - rekao je španski trener.

Zatim je usledilo pitanje kada, gde i da li planira da nastavi sa bavljenjem trenerskog posla.


- Dogodiće se kada za tako nešto bude bio pravi trenutak, trener uvek živi u svom koferu. Znam da ću otići u sredinu koja me bude cenila i gde ću moći da napredujem. Ne moram da radim u Evroligi jer je trener trener i zato mi se ne dopada kada me oslovljavaju trenerom za Evroligu, a nekoga za Evrokup. 

Šta će pamtiti iz perioda provedenog u Realu koji je trajao više od jedne decenije?

- Mnogi će odmah pomisliti na neki trofej ili šampionsku titulu, ali za mene će najlepši momenti ostati one svakodnevne aktivnosti, sam rad sa igračima i sa sjajnim stručnim štabom u takvom klubu. Biti 11 godina u Real Madridu je bolje od svake pobede - kaže Laso.

Na kraju se osvrnuo i na to ko je favorit za osvajanje Evrolige.


- Danas je Olimpijakos najbolji i najstabilniji klub u Evroligi, ali pogledajte kakva je sezona, sve može da se promeni. Ima tu fantastičnih ekipa, pa pogledajte samo Crvenu zvezdu koju je toliko teško proceniti. Sa Fakundom Kampacom su postali neverovatno jaki - smatra nekadašnji strateg Real Madrida.

BONUS VIDEO:

Pogledajte više