MORAČA PLITAK POTOK: Košarkaši Budućnosti pretrpeli treći poraz kod kuće u Evrokupu

V. P.

22. 12. 2022. u 22:44

NEKAD je podgorička "Morača" predstavljala bujicu koja nosi protivnike, ove sezone je redom gaze kao plitak potok.

FOTO: ABA liga/KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti doživeli su četiri poraza u prvih devet kola Evrokupa, od toga čak tri na domaćem terenu. Poslednji u nizu došao je od lidera grupe B Turk telekoma iz Ankare - 71:84.

Tim trenera Vlade Jovanovića nije bio ravnopravan rival ni u jednom aspektu igre, kapitulirao je bez otpora pred kanonadom Francuza Aksela Butela, ubedljivo najboljeg aktera utakmice sa 26 poena. Najraspoloženiji u domaćem timu bio je Kameron Rejnolds sa 17 poena, Trej Bel-Hejns je dodao 14, dvocifreni su bili i Aleksa Ilić i Petar Popović sa po deset. Srpski reprezentativac Marko Jagodić Kuridža završio je meč sa svega četiri poena za 30 minuta igre, uz sedam skokova i četiri asistencije. Podgoričani imaju dve pobede više od osmoplasiranog Hamburga, dakle i realne izglede da se nađu u eliminacionoj fazi takmičenja.

To se ne može tvrditi za Cedevita Olimpiju, uprkos tome što je trijumfom na gostovanju francuskom Burgu (91:90) popravila šanse za ulazak u top 8 grupe A Evrokupa. Ljubljančani su i dalje poslednji sa skorom 2-7 nakon devet odigranih kola. "Zmajčeke" su do pobede u dramatičnoj završnici predvodili Amerikanci Džoš Adams (25 poena) i Jogi Ferel (18), koji je rešio meč s linije slobodnih bacanja, pet sekundi pre kraja.

Pogledajte više