MUK U DVORANI: Jeziva povreda bivšeg igrača Zvezde

Novosti online 09. 12. 2022. u 08:30

Košarkaši Monaka uspeli su da naprave još jedno malo čudo i savladaju madridski Real u gostima sa 95:94 i to posle produžetka.

Foto: Printskein

Ipak, sam meč ostao je u senci horor povrede nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Džordana Lojda.

Na manje od sedam sekundi do kraja regularnih 40 minuta Lojd je krenuo ka košu Reala, zaleteo se i udario pravo u lakat Geršona Jabuselea.

Pao je na zemlju i usledio je muk u hali, a videlo se da Lojd krvari iz nosa. Meč je prekinut, Lojd je nekoliko minuta ležao, a onda su ga na nosilima odneli sa terena, uz masku za kiseonik koja mu je stavljena na lice! Nije poznat stepen težine povrede.

Do trenutka povrede Džordan Lojd bio je jedan od najboljih na parketu i za 27 minuta na terenu postigao 19 poena, imao 4 skoka, 4 asistencije i 3 ukradene lopte uz šut za dva poena 6/7 i 2/6 za tri. 

Monako je slavio posle produžetka, a najbolji u pobedničkom timu bio je Majk Džejms sa 28 poena, dok su kod Reala dobri bili Džanan Musa sa 24 i Valter Tavareš sa 17 uz 18 skokova. 

Podsetimo, Džordan Lojd bio je deo Crvene zvezde 2020. i 2021. godine, a tokom karijere, pored Zvezde i Monaka, nastupao je i za Hapoel, Toronto, Valensiju i Zenit.

Pogledajte više