"JA VERUJEM U IGRAČE, I ONI U MENE"! Ivanović o novoj pobedi KK Crvena zvezda: Dolazak u "Moraču" bio je emotivan

Novosti online 04. 12. 2022. u 20:22

TRENER košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović bio je zadovoljan posle još jednog trijumfa njegovih izabranika, ukupno sedmog iz isto toliko mečeva od kada je stigao na klupu šampiona Srbije.

FOTO: ABA liga/SC Derbi/Filip Roganović

Crveno-beli su savladali Studenstki centar kao gosti. Trijumf je bio relativno rutinski, osim trećeg perioda koji su Beograđani odigrali loše.

- Izuzetno zahtevna utakmica je ostala iza nas. Znali smo to, jer je Studentski centar kvalitetna ekipa, koja se odlično snalazi u tranziciji, koja ima odlične šutere. Nedopustivo je bilo opuštanje tokom trećeg kvartala, ali smo na vreme uspeli da podignemo nivo igre i stignemo do pobede, jako bitne pobede, protiv odlične ekipe - rekao je Ivanović i nastavio:

- Šta se promenilo u ekipi kada sam ja došao? Ja se ne bih bavio time, niti precizno znam kakva je ekipa bila pre mog dolaska. Rekao sam momcima da verujem u njih, a od njih tražio da veruju u mene za sada sve ide po planu, idemo dalje.

Za kraj nije mogao da sakrije oduševljenje što se posle 20 godina vratio u "Moraču".

- Dolazak u dvoranu "Morača" je bio zaista emotivan za mene. Poslednji put sam vodio ekipu pre 20 godina protiv Budućnosti, sa ekipom Vitorije. Setio sam se i otvaranja dvorane i dolazak Vičite Stejt... Mnogo, baš mnogo lepih emocija - zaključio je crnogorski stručnjak.

Podsetimo, Zvezda u ABA ligi ima učinak 7-1, a u četvrtak u Evroligi gostuje Partizanu u prvom večitom derbiju u Evropi.

Pogledajte više