DUŠKOV IDENTITET: Ivanović za osam dana promenio način razmišljanja košarkaša Zvezde

V. PRERADOVIĆ

25. 11. 2022. u 22:31

OSAM dana bilo je dovoljno Dušku Ivanoviću da promeni identitet Crvene zvezde.

FOTO: Evroliga

Tri uzastopne pobede u Evroligi, sve tri ostvarene u dramatičnim završnicama, nisu plod nekakvog džinovskog iskoraka u fizionomiji igre. Rezultat su promene načina razmišljanja i manjih strateških prilagođavanja u napadu i odbrani.

Trijumf nad Makabijem odraz je Duškovog mentaliteta, iako je posle meča džentlmenski prepustio pozornicu igračima.

- Ništa ja nisam uradio, igrači su pobedili. Ono što govorim od prvog dana, strpljenje i rad. To želim od njih.

U jednom periodu utakmice crveno-beli su pet minuta bezuspešno pokušavali da postignu koš, ali nisu izgubili strpljenje i veru. Dok su pokušavali da otkoče ofanzivno oružje, ušančili su se u defanzivi i branili prednost borbom do poslednjeg čoveka. Za takvu vrstu borbe potrebni su svi vojnici.

Ivanović je koristio sve čime je raspolagao, upotrebio svih 12 momaka u crveno-belom, desetorica su provela na terenu najmanje 12 minuta. Desetorica su se upisala u strelce, jedanaestorica uhvatila bar jednu loptu. Ultimativno timsko izdanje donelo je Zvezdi četvrtu pobedu u dosadašnjih deset evroligaških mečeva, ujedno četvrtu vezanu protiv "ponosa Izraela" u elitnom klupskom takmičenju.

- Nije bilo lepo, posebno u poslednja dva minuta - rekao je Nemanja Nedović, sa 12 poena jedan od samo dvojice dvocifrenih košgetera u srpskom timu.

- Mislim da smo pokazali sjajan karakter, na kraju je naša odbrana dobila utakmicu. Pre narednog evroligaškog izazova, 2. decembra protiv Virtusa u Beogradu, crveno-bele u ponedeljak čeka prvi derbi sa Partizanom ove sezone, u okviru 8. kola ABA lige.

- Moramo da nastavimo da radimo - kaže Ivanović. - Zasada je ovo dovoljno, ali moramo bolje u sledećim utakmicama.

KARTE ZA DERBI I VIRTUS

KARTE za regionalni derbi sa Partizanom mogu da se kupe i na dan utakmice, u ponedeljak od 12 do 20 časova na blagajni hale "Aleksandar Nikolić", i to uz sezonsku ulaznicu, kupljenu kartu za Makabi ili kupljenu kartu za naredni meč u Evroligi protiv Virtusa. Zvezda je juče pustila u prodaju i karte za narednu evroligašku utakmicu sa Virtusom iz Bolonje, koja je na programu narednog petka od 18 časova u hali "Aleksandar Nikolić"

Pogledajte više