IVANOVIĆ NA UDARU: "Zbog njega ne želim više da igram u Evropi"! Javio se bivši igrač trenera Crvene zvezde i progovorio o spartanskom režimu

Novosti online 18. 11. 2022. u 15:58

DUŠKO Ivanović debitovao je pobedom u Evroligi na prvom meču na klupi Crvene zvezde prethodne noći. Način na koji su njegovi košarkaši "grizli" na parketu hale "Aleksandar Nikolić" dovoljno je govorio o spartanskoj ideologiji i disciplini koju je iskusni strateg gajio kroz čitavu trenersku karijeru. O tome je na zanimljiv način govorio i jedan igrač koji je radio pod njegovom palicom, dok je Ivanović bio na klupi Baskonije.

FOTO: EPA

Za sve je bila povod izjava novog šefa struke Crvene zvezde koji se našalio kako je trening trajao šest i po sati, posle čega su se javili neki njegovi bivši igrači.

Ponajviše iz Baskonije gde su se Vejd Boldvin i Simone Fontekio podsetili i požalili se na to da su svojevremeno bili primorani da gotovo svakodnevno gledaju video-materijale sa košarkaških mečeva u trajanju od 40-50 minuta.

FOTO: EPA

Ubrzo se oglasio još jedan bivši igrač kluba iz Vitorije Nik Stauskas, koji je otišao najdalje u kritici.

- Igrao sam za njega u Baskoniji. Osećao sam se kao da sam u vojnom kampu svaki dan. Oduzeo je svu zabavu od košarke. Njegova ideologija je skroz pogrešna. On smatra da ako izgubiš to je jer nisi dovoljno naporno radio. Stoga te kažnjava trčanjem sutradan. On je jedini razlog zašto odbijam da ikada više igram u Evropi - napisao je Stauskas.

Potom se nadovezao i nekadašnji član Zvezde i Partizana Džejms Gist i objasnio kako Duškove metode nisu za svakoga, te da crnogorski stručnjak ubrzo odstrani one "slabe".

Za Ivanovića kažu da se drži onog starog košarkaškog verovanja, da između trenera i igrača treba da postoji uzajamno poštovanje, ali ne i drugarstvo.

O iscrpljujućim treninzima i čeličnoj disciplini Ivanovića govorili su mnogi kroz njegovu bogatu karijeru, ali iza ovog čoveka stoje rezultati koji pokazuju da je upravo takvim pristupom izvlačio maksimum iz timova koje je vodio. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više