FMP "NALJUTIO" CRVENO-BELE: Zvezda preskočila "pantere" i stigla Partizan, "delije" imaju novog ljubimca (VIDEO)

Novosti online 24. 10. 2022. u 19:47

CRVENA zvezda je ostvarila i treću pobedu u ABA ligi, savladavši posle preokreta ekipu FMP-a u trećem kolu regionalnog nadmetanja sa 83:77.

FOTO: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

Iznenađujuće za mnoge, osam razlike izgradili su "panteri" u izuzetno zanimljivoj uvodnoj četvrtini. Tada su Frejzijer i Valinskas sa po osam poena predvodili goste, koji su bili bolji i u šutu za dva poena (60 naspram 55 odsto) i za tri (66-50%), pa se činilo da bi Zvezda mogla da ima ozbiljne probleme sa ovim suparnikom, imajući u vidu raznovrsnost u njegovom ofanzivnom nastupu, a i izvrsnu preciznost.

Međutim, ulazak Luke Vildoze pokrenuo je crveno-bele, a njene navijače na momente dizao na noge.

Crveno-beli su ušli u drugu deonicu sa minimalnim zaostatkom, a čim su njega nadoknadili - više nijednom nisu gubili.


Za to se, uz Vildozu, pobrinuo i odlični Nikola Ivanović, koji je do poluvremena "dogurao" do 15 poena, te Luka Mitrović koji je sa šest u drugoj poenici, a deset do velikog predaha, pomogao Zvezdi da napravi osetniju prednost.


Ipak, "panteri" nisu odustajali. Frejzier je sa devet poena u trećoj četvrtini, te iznova "probuđenog" Valinskasa i nešto aktivniju odbranu gostiju, pogurao FMP ka smanjenju zaostatka, ali... To nije bilo dovoljno za preokret, baš kao ni ulazak i dalekometni pokušaji ljubimca "delija", a sada člana kluba iz Železnika, Čarlsa Dženkinsa.


Uz Vildozine trojke i sa više od osam metara Zvezda je kontrolisala zbivanja i u poslednjih deset minuta, a kada bi njen rival i "spojio" nekoliko dobrih akcija, na obe strane terena, usledio bi dovoljno dobar odgovor da se izgrađena rezultatska prednost ne ispusti.

ABA liga, 4. kolo

Crvena zvezda - FMP 83:77 (24:25, 27:15, 17:22, 15:15)

Beograd - Hala: "Aleksandar Nikolić"; Gledalaca: 1.197; Sudije: Obrknežević, Vesković, Pecelj

Crvena zvezda: Holand 5, Vildoza 14p, 3as, 2os, 1sk, Lazarević 2, Mitrović 12p, 3as, 3sk, 2os, 2bl, Lazić, Martin 7p, 5sk, Dobrić 8, Raduljica nije igrao, Ivanović 22 (šut za dva 1/2, za tri 3/6, sl. b. 11/11), Marković 1, Petrušev 3, Bentil 9p, 3sk, 3as

FMP: Frejzier 27p, 6as, 6iz, Bič 5, Pavićević nije igrao, Stepanović 6, Nerandžić 1, Šaranović 8, Simović 5, Izundu 4, Janković 6, Dženkiins 5, Vujičić, Valinskas 10

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 
Pogledajte više