KAKVA DRAMA: Nikola Jokić tripl dablom srušio šampiona

Novosti online 22. 10. 2022. u 06:53

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je prvi tripl-dabl u novoj sezoni u pobedi Denvera nad Golden Stejtom 128:123. Aktuelni MVP je upisao 26 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Foto: AP

Na samom početku meča Denver predvođen Nikolom Jokićem počeo je izrazito ofanzivno ubacivši 40 poena aktuelnim šampionima NBA lige u prvoj četvrtini.

Do poluvremena gosti su povećavali prednost i otišli na pauzu sa 18 poena razlike, 52:70.

U nastavku meča Golden Stejt je pokušavao brzim napadima da smanji prednost, ali su košarkaši Denvera zatvarali sve pozicije i efikasno neutralisali protivničke napade.

Ekipa predvođena Karijem je bila nadomak rezultatskog povratka i preokreta, međutim iz napete završnice meča, ipak je Denver izašao kao pobednik.

Pored Jokića u redovima Denvera istakli su se Brus Braun sa 20, Kentavijus Koldvel-Poup i Majkl Porter sa 17 poena.

Stef Kari je upisao 34 poena, pet skokova i četiri asistencije na meču, a zapažen nastup je imao i Endrju Vigins sa 23 poena, osam skokova i tri asistencije.

Dvostruki uzastopni MVP, Nikola Jokić odigrao je sjajan meč protiv igrača aktuelnog NBA šampiona i upisao 77. tripl-dabl u karijeri.

Večeras je bez jednog od najboljih saigrača Džamala Marija predvodio ekipu Denvera do pobede u gostima.

Jokić je u prelomnim trenucima meča odličnim potezom otklonio dilemu pobednika.

Naime, na 13 sekundi do kraja uočio je Brusa Brauna duboko na polovini rivala, poslao je loptu koju je Braun iskoristio.

Denver u narednom meču dočekuje Oklahomu, a Golden Stejt je domaćin Sakramentu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

Pogledajte više