VRATIO SE "BASKET SITI" U elitnom takmičenju nastupio i Miloš Teodosić, koji je čekao od 2016/2017

G. KELIĆ

15. 10. 2022. u 08:30

VIŠE od beogradskih crno-belih, povratak u elitno društvo čekali su oni bolonjski.

Euroleague

Čak 15 godina. Košarkaši Virtusa, posle 2007. godine, stigli su do prvog trijumfa u evroligaškom takmičenju pobedom nad minhenskim Bajernom sa 66:63 u svojoj "Paladoci".

Proključao je dom bivšeg dvostrukog evropskog šampiona kao što dugo nije. Mediji sa Apenina su dan posle meča bili ujedinjeni u oceni kako se čuveni "Basket siti" vratio u život. Takav nije bio još od legendarnih vremena Predraga Danilovića i Zorana Savića.

Grad koji u Italiji živi za košarku više od bilo kog drugog sporta ponovo ima za koga da navija i čemu da se nada. Pre svega plasmanu u top osam, a potom možda i nečemu višem.

- Izuzetno teška završnica, srećan sam što smo uspeli da izborimo pobedu. Preponosan sam na tim i na prvu pobedu kluba u Evroligi posle toliko godina - rekao je danski reprezentativac Ife Ljunberg, koji je duel završio kao najefikasniji sa 13 postignutih poena.

U slavlju nad Bavarcima prve minute u sezoni posle oporavka od povrede odigrao je i naš Miloš Teodosić. To su ujedno i njegove prve u Evroligi još od sezone 2016/2017. i utakmice za treće mesto koju je u dresu moskovoskog CSKA odigrao protiv Reala iz Madrida 21. maja 2017.

Povratnički nastup obogatio je sa devet poena, dva skoka i tri asistencije za 15 minuta na parketu.

- Srećni smo što smo ugrabili prvu pobedu u Evroligi. Iako je to bila veoma tesna utakmica protiv tima sa iskustvom igranja u plej-ofu, nekako smo zaslužili da na kraju izvučemo trijumf. Bajern je, kao što smo znali, veoma dobro pripremljen tim, ima dosta čvrstih i konkurentnih igrača, međutim stav mog tima je bio odličan - istakao je trener Serđo Skariolo.

Izabranike prekaljenog stručnjaka u narednoj duploj evroligaškoj nedelji očekuju dva gostovanja. Prvo će u utorak ići na noge litvanskom Žalgirisu, dok će dva dana kasnije na kućni prag stići svojoj braći po bojama Partizanu, sa željom da upišu novi trijumf.

Odranije se zna da za taj meč neće biti spremni Avudu Abas (povreda kolena) i Tornike Šengelija (rame), međutim pre svega raduje povratak Teodosića čiji je uticaj na celokupni tim od nemerljivivog značaja. 

Pogledajte više