"SPAVAO SAM NA METALNOJ KLUPI!" Bivša NBA zvezda morala da prenoći na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu

Novosti online 14. 10. 2022. u 18:21

JESTE on najbolji igrač svog kluba, jeste i sa bogatim NBA iskustvom, jer je igrao je za Minesotu, Sakramento, Njujork, Majami, Klivlend i Lejkerse, ali ono što je sebi dopustio po dolasku u Srbiju graniči se sa ludošću.

Instagram / Derik Vilijams

Kao što su "Novosti" to javile još u sreud, član Panatinaikosa Derik Vilijams zadržan je na graničnom prelazu aerodroma "Nikola Tesla" jer je u Srbiju pokušao da uđe sa neispravnom putnom ispravom.


Da čitava stvar bude još neverovatnija, pobrinule su se tri stvari:

1) Derik Vilijams nedavno je grčkim vlastima prijavio nestanak pasoša. Međutim, izgleda da je u međuvremenu pronašao putnu ispravu, ali je zaboravio jednu sitnicu - da je ona već proglašena nevažećom u trenutku kada je prijavljen nestanak.

2) Sa tim, u sistemu poništenim pasošem, Vilijams je krenuo za Beograd kao član Panatinaikosove ekspedicije, ali naše pogranične vlasti nisu mu dozvolile ulazak jer je očigledno putna isprava koju je poneo nevažeća.

3) Na sve to, bilo je već veče i više nije bilo letova iz Atine kako bi neko mogao dovoljno brzo da mu donese potvrdu grčkih vlasti da je "sve u redu", pa je bivši NBA as morao da prenoći na aerodromu "Nikola Tesla", otkrili su strani internet portali specijalizovani za evropsku košarku.

Tokom prepodnevnih sati, jedna osoba iz uprave Panatinaikosa je avionom stigla u Beograd s neophodnom dokumentacijom, te je Vilijams pušten da i zvanično uđe u Srbiju, a onda je uveče i nastupio u hali "Aleksandar Nikolić". Posle svega kroz šta je prošao, a zapravo - u šta je sam sebe uvalio, ostvario je učinak od osam poena, šest skokova i dve asistencije, a na Instagramu objavio sledeće:

- Velika pobeda u Beogradu, velika timska pobeda. Ali, da vam objasnim ukratko šta se meni desilo prethodne noći. Stigli smo oko četiri popodne avionom i ispostavilo se da nešto nije kako treba sa mojim pasošem. Ostao sam na aerodromu do 6.30 ujutru, spavao sam samo jedan sat. Spavao sam pritom na metalnoj klupi, ako ćete to uopšte nazvati snom. Ipak, zahvalio bih se saigračima koji su mi slali poruke i zvali, želeći da se uvere da sam dobro. Duga je bila noć, a dugačak i dan, no sve se dešava sa razlogom. Zato sam i objavio onaj znak za mir juče, jer treba ostati pozitivan i u negativnim situacijama. Još jednom, velika pobeda, idemo po sledeću.

Umalo da zaigra za Zvezdu

Inače, prošle godine Vilijams je dovođen u vezu sa Zvezdom koju je tada predvodio njegov nekadašnji učitelj iz Bajerna Dejan Radonjić, ali se na kraju ipak odlučio da potpiše jednogodišnji ugovor sa Makabijem. Posle "ponosa Izraela" ipak se ponovo ujedinio sa crnogorskim stručnjakom, ali u Panatinaikosu.

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 
Pogledajte više