"DUBAI U EVROLIGI? Rano je za tako nešto"

Tanjug 12. 10. 2022. u 14:28

KOŠARKAŠKA Evroliga, na čijem čelu se nalazi proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, oglasila se danas saopštenjem u kom se navodi da je rano za učešće tima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u elitnom evropskom takmičenju.

FOTO: Tanjug/AP

Čelnici Evrolige, kao i predstavnici 13 klubova sa A licencom, prisustvovali su sastanku u Dubaiju, na kom je nagovešteno da bi o ideji da timovi iz UAE zaigraju u Evroligi moglo da se diskutuje i u budućnosti.

- Želim da se zahvalim gospodinu Abudla el Nabudahu, predsedniku i vlasniku Dubai košarkaškog kluba, ali i zvaničnicima grada Dubaija za prijem svih 13 predstavnika klubova. Svrha posete je bila da razmenimo ideje, ali i da razmotrimo potencijalne šanse za saradnju. Prerano je da pričamo o nečemu posebnom, ovo je tek prvo viđanje, ali gledaćemo da nastavimo ovu konverzaciju - izjavio je izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman.

Prema pisanju brojnih evropskih medija, sponzori iz Emirata navodno su spremni da ponude Evroligi 60 miliona evra za sponzorski ugovor, ali zauzvrat traže da bar jedan tim iz Dubaija zaigra u elitnom takmičenju, kao i da se fajnal-for održi u UAE barem naredne tri godine.

Zanimljivo je da je ovom sastanku prisustvovao i najmlađi brat Novaka Đokovića, Đorđe.

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pogledajte više