OVO SE NIKAD RANIJE NIJE DESILO: Sudija nije hteo da sudi meč Crvena zvezda - Budućnost dok "delije" ne prestanu ovo da rade

Novosti online 10. 10. 2022. u 18:59 >> 20:09

KK Crvena zvezda i Budućnost sastali su se ovog ponedeljka u 2. kolu ABA lige, a pred kraj prvog poluvremena utakmica je iz jednog nesvakidašnjeg razloga prekinuta.

FOTO: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

Naime, pri vođstvu Zvezde od 37:30, a ono se desilo posle dve odluke sudije Damira Javora koje se nisu svidele domaćoj publici, najvatreniji navijači domaćeg kluba su u hali "Aleksandar Nikolić" počeli da pomenutom arbitru pogrdno skandiraju.

Iako su koristili samo dve reči, od kojih je jedna bila sudijino prezime ("S***, Javore), delilac pravde je tada zaustavio igru, uzeo loptu i poručio da se meč neće nastaviti dok se takvo ponašanje ne okonča.

Mnogi su ostali zatečeni, ali...

Damir Javor sa kolegom na meču Crvena zvezda - Budućnost / FOTO: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

Slovenački sudija je bio uporan.

Zbog ove situacije je kapiten crveno-belih, Branko Lazić, došao do zapisničkog stola, uzeo mikrofon i zamolio "delije" da prestanu s takvim skandiranjem, završivši kratak govor rečima "Dajte da zavrimo ovo kako treba!".

Navijači su ga poslušali, pa se od tog trenutka začulo s tribina "Zvezda, Zvezda!" i - utakmica je nastavljena.

Na kraju je, posle prave košarkaške drame, Zvezda pobedila ekipu Budućnosti, a čim se meč okončao, "delije" su se odmah na "obratile" sudiji Damiru Javoru na isti način koji je i doveo do prekida u drugoj četvrtini.

BONUS VIDEO Ovacije "delija" kada je Čarls Dženkins ušao u halu

 
Pogledajte više