EMBID KONAČNO U NEČEMU NADMAŠIO JOKIĆA: Objavljena vest koja je zabrinula vicešampiona Evrope

Novosti online 30. 09. 2022. u 14:55

POZNATO je u košarci rivalstvo između Džoela Embida i Nikole Jokića, Srbin je u košarkaškim aspektima u potpunosti nadigrao zvezdu Filadelfije, a on se potom čak odlučio i na promenu državljanstva.

FOTO: Tanjug/AP

Nikola Jokić dva puta je dobio MVP nagradu u nizu, a u Džoel Embid, po nacionalnosti Kamerunac, odlučio je da promeni državljanstvo i zaduži dres Francuske, za čiju selekciju nije odigrao nijedan meč zbog povrede, iako se očekivalo da igra za vicešampiona Evrope na Evropskom prvenstvu.

Ipak, As Filadelfije prihvatio je i treće državljanstvo, a u šali na društvenim mrežama govore da je konačno po jednom parametru bolji od Srbina.

- Moj sin je Amerikanac, a ja sam osećao da živim ovde i osećam se blagosloveno zbog toga. Rekao sam sebi – ‘zašto da ne?’, izjavio Embid.

Zvezda Filadelfija seventisiksersa je rođena u kamerunskom gradu Jaundeu, a od 16. godine razvija svoju košarkašku karijeru na području SAD.

Bio je treći pik na draftu 2014. godine, od kada nastupa u Filadelfiji.

Embid je ranije istakao da ima želju da nastupa za Francusku. Sada se postavlja pitanje za koju će se reprezentaciju odlučiti za naredno veliko međunarodno takmičenje.

BONUS VIDEO: EVROBASKET 2022: Zavirite u svlačionicu "orlova"

Pogledajte više