SRBIJA JE OVO DUGO ČEKALA: Hrvati izgubili, igraće sa "orlovima" nokaut meč na Evrobasketu?

Novosti online 06. 09. 2022. u 22:58

KOŠARKAŠI Italije pobedili su Hrvatsku sa 81:76 (22:17, 20:17, 13:25, 26:17) u 4. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu, pa je moguć balkanski derbi već u osmini finala.

FOTO: FIBA.Basketball

Računica sada već prilično jasno govori da je zaista moguć okršaj Srbije i Hrvatske.

Naša selekcija će po svemu sudeći kao prvoplasirana završiti u grupi D (da bi se to desilo potrebno je da "orlovi" pobede Poljsku u poslednjem kolu). Sa druge strage "vatreni" nakon poraza od "azura" imaju učinak 2-2 i postoji velika verovatnoća da će četvrti u grupi proći kroz cilj. To će se dogoditi ukoliko izgube poslednji meč.

A to nije nemoguće.

Izabranici Damira Mulaomerovića u poslednjem kolu igraju protiv Ukrajine, koja je posle tri pobede tek danas zaustavljena, i to preokretom Grčke u drugom poluvremenu.

U slučaju hrvatske pobede, mogao bi da se napravi krug između "vatrenih", Ukrajine i Italije koja u 5. rundi ima lak zadatak u vidu Velike Britanije.

Tada bi morala da "radi matematika" pošto bi sve tri selekcije imale učinak 3-2. Tek tada će biti poznato ko će biti četvrti i ko će na megdan "orlovima".

Što se tiče utakmice sa Italijom bila je veoma uzbudljiva i rešena je u neizvesnoj završnici. "Azuri" su bolje odigrali prvih 20 minuta kada su stekli prednost od osam razlike - 42:34.

Ipak, "vatreni" su se vratili u meč sjajnom igrom u trećem kvartalu koji su dobili sa 13:25. Četvrta četvrtina protekla je u velikoj borbi, ali Italija je bila bolja u finišu susreta i upisala je važan trijumf.

Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Nikolo Meli i Simone Fontekio sa po 19 poena. Na drugoj strani najviše se istakao Bojan Bogdanović sa 27, pratio ga je Ivica Zubac sa 13.

 

BONUS VIDEO: EVROBASKET 2022: Zavirite u svlačionicu "orlova"

Pogledajte više