NIKOLA MILUTINOV: "Biće teško, igramo pred njihovim navijačima, ali hajde sad da uživamo u ovoj pobedi"

O. MRKIĆ 25. 08. 2022. u 22:52

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je, uz veliki peh - povredu evroligaškog MVP-a Vasilija Micića, napravila podvig: savladala je moćnu Grčku u beogradskoj Areni sa 100:94 posle produžetka i sačuvala nadu da će se plasirati na Svetsko prvenstvo. Da bi taj san nastavio da živi, potrebno je u nedelju pobediti Tursku, usred Turske.

FOTO: AP

Nakon pobede, srpski centar se zahvalio navijačima i naglasio da je ovo samo jedna pobeda i da reprezentaciju čeka još dosta posla u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

- Bitna pobeda za nas. znamo značaj ove utakmice. Srećan sam i zadovoljan što smo uspeli da obradujemo navijače. Ovom prilikom im se zahvaljujem. Drago mi je da smo ih obradovali. Idemo dalje. Ovo je samo jedna utakmica, imamo još dosta da radimo u ovim kvalifikacijama - rekao je Milutinov.

O povredi našeg plejmejkera Vasilija Micića, centar je izjavio da je Ognjen Jaramaz na najbolji mogući način zamenio popularnog Vasu.

- Teško je izgubiti takvog igrača na ovakvoj utakmici. Moram da pohvalim Jaramaza koji ga je odmenio na najbolji način. Pogađao je teške šuteve. Želim ovim putem da mu čestitam. Znam koliko radi i koliko želi da se dokaže - istakao je Milutinov.

Naredni izazov za naše "orlove" biće selekcija Turske, koja je večeras izbuila od reprezentacije Letonije.
 

- Uigravamo se, samo kroz utakmice možemo da dođemo do forme. Bolji je osećaj kada se pobedi. Ovo je samo jedna pobeda ima još mnogo da se radi. Biće teško, igramo pred njihovim navijačima. Imaju odličnu podršku, pričažemo o turskoj sutra da danas uživamo u ovoj pobedi - zaključio je Milutinov.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno gledaju "orlove"

 
Pogledajte više