RUSI, NA ČELU SA SRBINOM POKAZALI VELIČINU! Dok ih Zapad odbacuje, njihova vrata su otvorena za sve (VIDEO)

Novosti online 11. 08. 2022. u 22:04

DOK se vodi medijska hajka protiv Rusije i njenih sportista, kojima se vrata širom sveta samo zbog nacionalne pripadnosti zatvaraju, ova zemlja pokazuje kosmpolitske stavove, i nema problem da primi državljane zemalja, koji su u političkom smislu njeni dokazani neprijatelji.

Foto AP

Košarkaški klub Nižnji iz Novgoroda u svoje redove doveo je američkog košarkaša Džermejna Lava, navodi se na zvaničnom sajtu ruskog kluba, a dogovor sa 33-godišnjim bekom potpisan je na godinu dana.

Dolazak Lava (na engleskom ljubav) u Nižnji zanimljiv je, zato što je i pokazatelj da i dalje postoje sportisti sa Zapada spremni da se suprotstave propagandnoj mašineriji koja stvara narativ da je doći, i zaigrati u ovoj zemlji ravno zločinu. A, veliku ulogu u ovom transferu odigrao je i Zoran Lukić, srpski trener na klupi ruskog tima.

FOTO: N. Paraušić

Na početku situacije u Ukrajini bilo je stranaca koji su odlučili da ne igraju u ruskim timovima, na primer Kevin Pengos, ali sada se to menja, pa i američki košarkaši rado dolaze u Rusiju i potpisuju ugovore, a vrata su im širom otvorena.

Lav je prošle sezone igrao za grčki PAOK. U prvenstvu Grčke prosečno je beležio 14 poena po utakmici, a tome je dodavao 2,8 skokova, 2,5 asistencija i jednu ukradenu loptu.
Takođe, u sastavu kluba iz Soluna, Lav je igrao u Ligi šampiona sa prosečno 12 poena (52,8% iz igre), 2,5 skokova i 2,7 asistencija po utakmici.

Inače, ovog leta ekipu iz Novgoroda je pojačao i Dragan Apić, nekadašnji član FMP-a i Crvene Zvezde, koji je prošle sezone nastupao za Zelenu goru u Poljskoj.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 
 
Pogledajte više