NIKO NIKAD KAO DUŠAN: Srpski basketaš nastavlja da pomera granice (FOTO)

Novosti online 07. 08. 2022. u 12:42

SRPSKI basketaš Dušan Domović Bulut oborio je rekord po broju asistencija u jednoj sezoni američke Big 3 lige i tako se još jednom upisao u istoriju igre pod jednim obručom.

FOTO: V.N.

Dušan je upisao 36 uspešnih dodavanja ka saigračima, čime je nadmašio prethodni rekord, koji je bio u vlasništvu Brazilca Leandra Barbose.

Kapiten Elijansa blista u najjačoj basket ligi na svetu, a rekord je uspeo da postavi uprkos porazu svog tima od ekipe Pauer 51:43.

Bivši reprezentativac Srbije trenutno je osmi na listi najboljih strelaca sa 15,3 poena po meču u ligi u kojoj se susreće sa brojnim legendarnim NBA asovima, poput Džulijusa Irvinga, Rika Berija, Gerija Pejtona, Džoa Džonsona, Čarlsa Ouklija…

– Fenomenalan je osećaj biti u krugu svih tih igrača, koji su ostavili izuzetno dubok trag u svetu košarke. To su bili moji idoli kada sam odrastao i zbog nekih od njih sam i zavoleo košarku. Neki među njima su i dalje aktivni, a neki su angažovani kao treneri. Dolazak u Ameriku i učešće u BIG 3 ligi je za mene bio cilj koji sam uspeo da dosanjam – rekao je Bulut.

Kako ističe, statistika ga ne opterećuje, ali mu prija kada pogleda.

– Moj učinak je prozivod dobre igre celog tima. Imamo odličnu ekipu, svi igrači se dobro kreću, gajimo stil igre sa dosta dodavanja i zaista smo dobar kolektiv, što pokazuju i rezultati – dodao je on.

Pogledajte više