DECA ZEMLJE KOŠARKE: Održan još jedan čas na Evropskom prvenstvu, neka se za nokaut spremi Crna Gora (VIDEO)

Novosti online 01. 08. 2022. u 19:02

U trećem kolu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina starosti u Izmiru, košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je treći trijumf, čime je osvojila prvo mesto u svojoj, grupi C, te će u osmini finala, prvoj rundi u okviru nokaut faze šampionata, igrati protiv Crne Gore.

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon lekcije Sloveniji, pa onda i prilično impresivnog nastupa protiv Grka, izabranici selektora Vladimira Đokića su vrlo lako pobedili i vršnjake iz Češke, i to rezultatom 82:65.

Već posle prve deonice, koju su naši juniori dobili sa 31:13, bilo je jasno kome će pripasti ceo plen s ove utakmice, pa iako su se Česi potom "probudili" i pružili daleko bolji otpor, naročito u odbrani, ni jednog jedinog trenutka nisu ugrozili pobedu "orlića".

Ovoga puta najefikasniji su, sa po 15 poena, bili Marko Šarenac (ali uz čak sedam osvojenih lopti, šest skokova i tri asistencije), te Ilija Milijašević (koji je imao po tri skoka i asistencije, a jednu blokadu) i Luka Andrić (uz pet skokova, četiri osvojene lopte, a po tri "krađe" i asistencije).

Četrnaest poena postigao je Nikola Đapa (na fotografiji), a dvojica od nekoliko momaka koji su se najviše isticali na početku turnira, Lazar Đoković i Filip Radaković, ovoga puta nisu igrali.

Naredni rival "orlića" biće Crna Gora, poslednjeplasirana u svojoj, D grupi, sa tri poraza iz tri takmičarska nastupa (u jakoj konkurenciji Litvanije, Hrvatske i Italije.

Detalj sa meča Srbija - Češka na juniorskom prvenstvu Evrope za košarkaše do 18 godina / FOTO: FIBA.Basketball

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više