NIKOLA JOKIĆ OSTAO BEZ SAIGRAČA: Iz Denvera stigao u Evropu, na megdane Crvenoj zvezdi i Partizanu

Novosti online 27. 07. 2022. u 18:33

U novu NBA sezonu Denver Nagetsi, koje predvodi MVP lige Nikola Jokić, ulaze pojačani, ali bez jednog igrača iz Evrope.

FOTO: Tanjug/AP

Zimus je klub iz Kolorada angažoao osvajača srebrne medalje sa prošli Olimpijskih igara u Tokiju, francuskog reprezentativca Petra Kornelija, a kako je nedavno došlo do rastanka s njim, on je rešio da se vrati na "stari kontinent".

I, potpisao je ugovor s Realom iz Madrida, pa će tako dojučerašnji Jokićev saigrač biti od jeseni rival crno i crveno-belih iz Beograda u Evroligi.


U pitanju je 27-godišnji krilni igrač koji je sa Denverom imao ugovor na "dvojnu registraciju", odnosno mogao je da nastupa i u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, ali i za filijalu Nagetsa u Razvojnoj ligi, Grand Rapids Gold, koji je u aprilu ove godine postao "podružnica" Jokićevog kluba.

Korneli, 210 centimetara visoki igrač, igrao je od 2019. za nekadašnji Pau-Ortez, ekipu koja sada ima naziv Elan Bearne.

U minulom prvenstvu Francuske bio je prilično zapažen - postizao je 14,4 poena, uz 7,9 skokova i 1,5 asistenciju po utakmici, šutirajući sa 54% preciznosti iz igre, a kada se o trojkama radi - sa više nego impresivnih 44,2% uspešnosti.


U reprezentaciji Francuske igrao je, istina, "na kašičicu" na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama, pa su mu i proseci bili skromni (1,7 poen i dva skoka po utakmici) na putu ka srebrnoj medalji u Tokiju.


Petr Korneli je od 2013. godine profesionalac, igrao je pet sezona za Le Man, jednu za Pariz-Levaloa i dve za Elan.


Denver Nagetsi su ga izabrali kao 53. pika na NBA draftu 2016, a za njih je te i naredne dve godine igrao u Letnjoj ligi, uz proseke od 5,7 poena, 4,4 skoka i jedne asistencije za skromnih 16 minuta po utakmici.

Petr Korneli je danas potpisao ugovor na jednu godinu sa Madriđanima i tako je povećao francusku koloniju u redovima šampiona Španije, pridruživši se Žersonu Jabuseleu, Fabijenu Kozeru i Vensanu Poarijeu.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više