BASKETAŠI POKORILI SOKOBANJU: Prvi 3x3 turnir na dosada neviđenoj lokaciji

Novosti online 23. 07. 2022. u 18:18

U SOKOBANjI je nedavno odigran prvi ikada 3X3 basket turnir u okviru jednog akva parka.

FOTO: SC Podina

Reč je o osmom po redu turniru u okviru Streetball 3x3 lige, na kom su igrali najbolji domaći i regionalni basketaši u sportu koji postaje jedan od najpopularnijih na planeti.

Za prvo mesto se borilo čak 18 ekipa, a u Sokobanji je igrala i ekipa Limana koja je osvojila svetski šampionat minule godine. Na turniru je bila reprezentacija Kine, kao i igrači iz Belgije, Francuske, Srbije i Crne Gore.

Ekipa Limana je rutinski dobila svaki meč, sem polufinala protiv sjajne domaće ekipe Sokobanja X Troy. Taj basket Liman je dobio 21:19, poenima Aleksandra Ratkova. Drugo mesto je zauzela ekipa Wolves 3x3, dok je treće mesto osvojila  ekipa Sokobanja X Troy.

- Prezadovoljni smo kako je sve proteklo. Atmosfera na terenu bila je fantastična, čestitka pobednicima ali i momcima iz naše opštine, koji su osvojili treće mesto. Sokobanja je potvrdila da iako smo mali, možemo da organizujemo velike događaje. Uskoro će biti još dešavanja, ali da ne otkrivamo sve - istakao je Miloš Krstić, direktor Sportskog centra Podina, koji je sa Vladimir Milovanovićem, zamenikom predsednika opštine, delio medalje.

Pobednik turnira je dobio novčanu nagradu od 200.000 dinara, kao i mesto na finalnom turniru 10. i 11. avgusta koji će se održati u Beogradu, tačnije ispred Hrama Svetog Save!

MVP turnira u Sokobanji bio je Mihailo Vasić.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 
Pogledajte više