PARTIZAN SVE JAČI: Crno-beli nastavljaju saradnju sa odličnim centrom

Novosti online 18. 07. 2022. u 08:20 >> 11:39

PARTIZAN je rešen da po povratku u Evroligu ima ozbiljnu ulogu u elitnom takmičenju. To pokazuje i aktivnost u prelaznom roku. Crno-beli su posle serije dolazaka dogovorili i produžetak saradnje sa centrom.

Foto: M. Vukadinović

Kako prenosi "Mocart sport", dres kluba iz Humske i naredne sezone trebalo bi da nosi Matijas Lesor. Čelnici Partizana su očigledno procenili da im je Francuz potreban, pa je on potpisao novi ugovor, pošto mu je stari istekao na kraju sezone.

Ovaj 26-godišnjak je karijeru počeo u Šalonu, odakle je prešao u Nanter. U tom timu je ostavio odličan utisak. To je iskoristila Crvena zvezda i dovela ga da bude u crveno-belom u sezoni 2017/2018. i te sezone je osvojio Superligu Srbije.

Nakon odlaska sa Malog Kalemegdana nastupao je za Unikahu i Bajern, da bi pretprošle sezone bio jedan od najzaslužnijih što je Monako osvojio Evrokup i zaigrao u Evroligi. Lesor je u Partizan stigao na sredini prošle sezone posle kratke epizode u Makabiju.

Francuski centar je prošle sezone u ABA ligi odigrao 22 meča i prosečno je beležio 10,1 poen, uz 5,9 skokova i 1,6 asistencija po meču.

Klub je zvanično na sajtu potvrdio da je saradnja sa centrom produžena i da će on i naredne sezone nositi crno-beli dres.

Podsetimo, Partizan je do sada doveo Danila Anđušića, Dantea Eksama i Džejmsa Nanelija, a blizu dolaska u tim Željka Obradovića je i Grk Joanis Papapetru.

Dres kluba iz Humske naredne sezone neće nositi Nemanja Dangubić, doskorašnji kapiten Rade Zagorac i Dalas Mur.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više