DOČEK ZLATNIH BASKETAŠA Danilović: "Da budete još dosadniji"

G. K.

29. 06. 2022. u 16:30

REPREZENTACIJA Srbije u basketu "3 na 3", koja je prošlog vikenda trijumfovala na Svetskom prvenstvu u belgijskom Antverpenu, juče je posetila "Kuću košarke", gde su ih dočekali predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić i potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, koji su im čestitali na istorijskom uspehu.

foto: kss

Ekipa u sastavu Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković, donela je peto najsjajnije odličje sa planetarnih šampionata, a ukupno 12. medalju za srpski basket.

- Veoma sam srećan, od poslednjeg puta kada smo se ovde sreli je brzo prošlo vreme i tada ste mi rekli da ste "dosadni", a ja sam samo rekao "dabogda bili još dosadniji". Ovo je vaš veliki uspeh, ja sam ovde najmanje bitan. Velike čestitke sa moje strane u ime Saveza. Stvarno sam ponosan na sve ovo što ste uradili i nadam se da ćemo vrlo brzo ponovo ovde da se vidimo - rekao je Danilović.

Selektor basketaša Marko Ždero je kao igrač učestvovao u tri od ukupno pet svetskih zlata, a sada je prvenac ugrabio i u novoj ulozi.

- Hvala na svim čestitkama koje smo dobili. Veoma mi je drago što smo posle Olimpijskih igara prošle godine i neke priče da li je olimpijska bronza uspeh ili nije, uspeli da podmladimo sastav i uđemo u novi ciklus sa evropskim i sada svetskim zlatom. Veoma je bitno da je ekipa na okupu, reprezentacija je sastavljena iz dva tima - Limana i Uba, izuzetno je dobro što nam je Savez omogućio da dosta vremena provedemo zajedno na pripremama i da se uigramo. Rezultat toga je ova medalja - istakao je Ždero.

Pogledajte više