JARAMAZ ZA NOVOSTI: "Tu smo zbog dve pobede"

G. KELIĆ

29. 06. 2022. u 16:21

ČAK osam od ukupno 15 igrača koji se sada nalaze na treninzima košarkaške reprezentacije debituju za naš nacionalni tim u kvalifikacijama za SP 2023.

FOTO: N. Paraušić

Takav je slučaj i sa Ognjenom Jaramazom, organizatorom igre Bajerna, koji je dobio priliku da prvi put sarađuje sa Svetislavom Pešićem.

Da će to upoznavanje da se dešava u hodu, pokazuju termini utakmica protiv Letonije i Belgije, jer prva dolazi već sutra (18.30).

- Biće veoma zahtevno, pogotovo prva utakmica u Letoniji, ali nadam se pobedama. To nam je cilj, zato smo se odazvali i skupili - bez uvijanja ističe za "Novosti" Jaramaz.

- Očekujem punu halu u Rigi. Domaći igraju dobro, imaju respektabilan tim, a koliko sam čuo, igraće i braća Bertans.

Kao i prilikom prethodna dva "prozora", tako je i pred junsko-julski selektor Pešić imao velikih problema da sastavi tim. Uvek dosta novih lica, a nedovoljno vremena za uigravanje.

- Tu su razne generacije. Iz moje ima dosta momaka sa kojima se poznajem od 12. godine, tako da nam je komunikacija veoma dobra. Ako i nekog ne poznajem toliko, znamo se sa terena, gde smo se susretali, i sa te strane nema teškoća. Najveći problem je što je kratak vremenski period za pripremu ovih utakmica. Tek šest-sedam dana ukupno za prvi duel. To je nezgodno, ali moramo da se prilagodimo. Prvi put sarađujem sa selektorom Pešićem, veoma sam zadovoljan.

Pre 11 dana je rođeni Kruševljanin završio napornu sezonu u Bajernu, u koji je stigao prošlog leta. Vremena za predah bilo je minimalno.

- Uspeo sam da se odmorim nekoliko dana posle završetka sezone, ako se to uopšte može nazvati odmorom. Imao sam još nekih klupskih obaveza, koje su me onemogućile da se odmah priključim reprezentaciji. Ali, osećam se dobro fizički i psihički, tako da recimo da sam se odmorio (smeh).

Premijerna sezona u Evroligi bila je zadovoljavajuća za Jaramaza. I na timskom i na ličnom planu. U drugom delu je postao jedan od nosilaca igre.

- Zadovoljan sam ličnim učinkom. Kada napravim poređenje igara i ulogom na početku i kraju godine, mislim da sam napravio određeni iskorak. Međutim, nismo uspeli da osvojimo nemačko prvenstvo, što je bio primarni cilj, ali je sezona imala mnogo dobrih momenata. Pogotovo u Evroligi, gde smo ostvarili sjajan rezultat plasmanom u top 8 i odigrali dobru seriju sa Barselonom, u pet utakmica - dodaje Ognjen.

Ponovo je sarađivao sa trenerom Trinkijerijem sa kojim je još iz vremena Partizana izgradio dobar odnos.

- Naravno da su neke razlike postojale, prethodno smo igrali Evrokup, sada rang više, gde su bili neki novi rivali i drugačiji zahtevi. Dobro se poznajemo. Zato je i sama adaptacija na novo okruženje bila lakša, svi su mi pomogli da se što brže uklopim, ali Vladimir Lučić najviše. On mi je bio pravi mentor - završio je Jaramaz.

U NIŠU UVEK VESELO

UTAKMICA protiv Belgije 3. jula biće odigrana u niškom "Čairu". Jaramaz očekuje da atmosfera na tribinama bude znatno bolja nego što je to bio slučaj u Beogradu.

- Verujem da će biti puna hala, iznenadio bih se ako ne bude. U Nišu se uvek napravi dobra atmosfera i to očekujem i sada. Mene za taj grad vežu samo lepe uspomene sa Kupa Radivoja Koraća, koji sam osvajao dva puta sa crno-belima - naglašava Jaramaz.

Pogledajte više