"NAKON TOGA SAM BIO SIGURAN DA ĆEMO OSVOJITI ZLATO": Dejan Majstorović otkrio šta je bio presudan trenutak u pohodu na krov sveta

Novosti online 28. 06. 2022. u 13:08

BASKETAŠI Srbije osvojili su Svetsko prvenstvo 3 na 3 u Belgiji. "Orlovi" su u nedelju u meču za zlato odigrali sjajno i pobedili Litvaniju sa 21:16.

FOTO: FIBA.Basketball

Ovo je peto zlato naše reprezentacije u istoriji ovog sporta, a MVP ovog šampionata bio je Dejan Majstorović. Inače, titulu prvaka sveta pored njega osvojili su Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković.

Na konferencija za medije 3 X 3 reprezentacije Srbije, održanoj u utorak, predsednik Košarkaškog Saveza Srbije Predrag Danilović je čestitao našim zlatnim momcima.

- Ne bih sad da pričam puno, jer ovde nije reč o meni nego o njima. Veoma sam srećan zbog ovog uspeha. Čestitam u svoje ime i u ime Alijanse. Ponosan sam na ovaj tim zbog svega što su uradili. Nadam se da ću se ponovo videti iz istog razloga. Čestitam vam još jednom - kratak je bio Danilović.

MVP i član najbolje trojke prvenstva Dejan Majstorović poručio je da će naši basketaši nastaviti da se trude kako bi doneli još medalja u Srbiju.

- Odigrali smo još jedan dobar turnir. Išli smo da uzmemo zlato, bili smo kao jedan, pokazali smo karakter. Imali smo veliku želju da Srbiji vratimo zlato koje nam je nedostajalo na prošlom Svetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo se sa narednih šampionata vratiti sa medaljama. U septembru imamo Evropsko prvenstvo u Gracu i nadam se da se vidimo ponovou - jasan je bio Majstorović.

Na pitanje šta je bilo najteže, MVP je rekao da je to bio meč sa Litvanijom koja je pored naših basketaša važila za favorita na prvenstvu.

- Ušli smo malo slabije u prva dva meča, ali nakon toga smo se izdigli i nastavili da igramo kako želimo. Izdvojio bih četvrtfinale sa Letonijom koja nam je bila najveći konkurent. Pre njih nismo bili u najboljoj formi, ali smo onda odigrali dobro i pobedili i nakon toga sam bio siguran da ćemo osvojiti prvenstvo - zaključio je Majstorović.

Selektor reprezentacije Marko Ždero, koji je na prošlim Olimpijskim igrama osvojio bronzu za našu zemlju u basketu 3 h 3, otkrio je šta je "tajni sastojak".

- Sada govorim iz ove perspektive kao trener jer sam kao igrač doneo medalje Srbiji. Posle olimpijske medalje govorilo se da li je ta bronza uspela ili ne. Posle Tokija smo podmladili tim. Reprezentacija je sastavljena od dve ekipe Liman i Uba. Imali smo mnogo vremena za igru. Dosta smo trenirali i isplatilo se - izjavio je Ždero.


BONUS VIDEO: Pešić okupio "orlove" - trening reprezentacije Srbije

 


 

Pogledajte više