DAVIDOVAC PRVI PUT SLOBODAN IGRAČ: Pregovori sa Zvezdom su u toku, videćemo šta će biti

Novosti online 25. 06. 2022. u 13:06

DEJAN Davidovac je sa Crvenom zvezdom osvojio tri trofeja u tek zavšenoj sezoni, a istekao mu je ugovor pa je prvi put u karijeri slobodan igrač.

FOTO: M. Vukadinović

Navijači crveno-belih se nadaju da će on produžiti ugovor i nastaviti da nosi dres kluba sa Malog Kalemegdana. Ipak, to treba da se ozvaniči.

- Pregovori su u toku, nisam razmišljao odmah. Želja mi je bila da odem na odmor bez ugovora, prvi put kao 'free agent'. Videćemo kako će sve da se izvede, nisam stvarno razmišljao, došao sam ovde posle završetka domaće lige, nisam previše razmišljao o ličnim i klupskim obavezama, došao sam da dam doprinos reprezentaciji. Uvek mi je bila želja da budem u Zvezdi, da budem deo Zvezde. Sad, koliko je realno i šta će tu biti? Još ćemo da vidimo - rekao je Davidovac za "Mondo".

Analizirao je sezonu u kojoj je Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i Superligu Srbije.

- U suštini je na kraju sve bilo sjajno, što i jeste. Teška sezona, možda i najteža ABA liga od kako sam u Crvenoj zvezdi, tako da je samim tim ovaj trofej i najdraži. Teška, iscrpljujuća sezona sa dosta utakmica, što se nas tiče klupski sa dosta nekih povreda i odsustva. Na kraju smo uspeli da sve nadoknadimo, uzmemo triplu krunu i mnogo mi je drago zbog toga.

Nije Davidovac dugo odmarao pošto se odmah stavio na raspolganje selektoru Srbije Svetislavu Pešiću za utakmice kvalifikacija za Mundobasket protiv Letonije (30. jun) i Belgije (3. jul).

- Mislim da je naša sezona stvarno bila teška. Sa tolikim brojem utakmica, putovanja i svim stvarima koje su nosila ta finala. Iscrpljujuća sezona u svakom smislu, tako da je sigurno da nisam baš odmoran, ali sa druge strane ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Došao sam da dam svoj doprinos reprezentaciji, da se potrudim da pobedimo ove dve utakmice i to je moj jedini cilj - zaključio je Davidovac.

BONUS VIDEO: PEŠIĆ OKUPIO "ORLOVE": Trening reprezentacije Srbije

 
Pogledajte više