SREĆNO, VLADE! Košarkaški klub Mega se zahvalila treneru Jovanoviću

G. K.

17. 06. 2022. u 18:56

DVOGODIŠNjA epizoda Vladimira Jovanovića na klupi košarkaša Mege, okončana je po završetku ove sezone. Može se slobodno konstantovati - i više nego uspešno, pošto je naslednik Dejana Milojevića nastavio putem prethodnika. Uz ostvarivanje zapaženih rezultata, produžena je ustaljena praksa formiranja vrhunskih igrača.

FOTO: Mega basket/Dragana Stjepanović/ABA liga

Za prethodne dve sezone, klub iz Braće Jerković je ispisao novu istoriju, pošto je lani po prvi put igrao u finalu domaće Superlige, a pritom je bio i finalista Kupa Radivoja Koraća, dok je ABA ligu završio na šestoj poziciji.

Ove sezone je sa još mlađim sastavom domaća takmičenja završio u polufinalima, a regionalni šampionat kao desetoplasirani. Uz to je, ono još važnije, promovisao dvojicu košarkaških bisera - Filipa Petruševa i Nikolu Jovića.

- Želeo bih pre svega da iskoristim priliku da se zahvalim celom klubu i sistemu Mege, svim ljudima koji su uradili stvarno jedan jako obiman, intezivan i ozbiljan posao. Zajedno sa mnom praktično su bili na raspolaganju ceo dan ovim mladim momcima i dali bukvalno sve što su imali da bi ti momci napravili kako individualan, tako i kolektivan napredak - istakao je na oproštaju Jovanović. 

Pogledajte više