ZVEZDA DEMONSTRIRALA SILU: NBA partija crveno-belih protiv FMP-a

A. Ilić

17. 06. 2022. u 18:31 >> 20:39

KOŠARKAŠI Crvene zvezde slavili su u prvom meču finalne serije KLS protiv FMP rezultatom 110:71

FOTO: KK FMP/ABA liga

igrači FMP su bili ravnopravni samo na startu meča kada igrali egal sa crveno-belima sve do poslednjeg minuta.

Odlučujuća je bila druga četvrtina u kojoj je Crvena zvezda ubacivala sve što je želela. Najviše zahvaljujući seriji 17:2 odvojili su ge izabranici Dejana Radonjića, a u drugoj deonici rivalu su dozvolili da postigne svega 11 poena.

U trećoj četvrtini FMP je zaigrao dosta bolje, i uprkos tome nije uspeo tim iz Železnika da se vrati u meč.

U nastavku je Zvezda rutinski meč privela kraju.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 17 poena, pratili su ga Ognjen Dobrić sa 14 i Nikola Ivanović sa 13 poena, po 11 su imali Luka Mitrović i Branko Lazić. Danilo Tasić je u FMP imao 19, dok je 16 ubacio Nenad Nerandžić. Dva manje dodao je Marko Radonjić.
Drugi meč finala igra se u nedelju od 20 časova u Železniku.

ZVEZDA - FMP 108:66

Četvrta četvrtina

39' Cirbes pogađa ispod koša. potom nova dobra odbrana Zvezde, a Ivanović pogađa novu trojku, vratio je Aleksa Stepanović  - 108:69

36' Dva slobodna bacanja i lopta sa strane za Zvezdu, nakon novog nesportskog faula gostiju, ovoga puta načinio ga je Manojlović.

35' Fantastični poeni Markovića, a nakon toga Nerandžić gubi loptu.

34' Pogađa treću trojku u nizu Dobrić, a sa druge strane Stefanović pogađa za dva 93:58.

33' Do trideset šest poena prednosti ide Zvezda, pogodio je novu trojku Dobrić, nakon dobre odbrane probao je Ivanović da dodatno podigne prednost, ali ne pogađa bivši košarkaš Budućnosti.

32' Brzo je u četvrtoj deonici gost napravio dva nesportska faula. Dosuđeni su Šaranoviću i Tasiću. Ivanović i Cirbes su to konvertovali sa penala za 87:54

Treća četvrtina 26:23

30' Nova trojka Ognjena Dobrića, pokušao je Nerandžić da vrati, neprecizan je bio, a potom i Radonjić. Već u narednom napadu pogodio je Davidovac, a Radonjić flouterom, a tačku na deonicu stavlja novim poenima Kuzmić

28' Nalet Zvezde prekinuo je Šaranović sa penala, a na drugoj strani gubi Lazić loptu. Potom Šaranović još jednom poentira za 72:50

26' Kuzmić večeras nestvaran. Delovalo je da je u bezizlaznoj situaciji, pogodio je uz faul, a potom je konvertovao i penal. Na drugoj strani zakucava Nerandžić.

25' Nerandžić postiže novu trojku za FMP. Igra se brzo. Marković prolazi kroz reket i poentira. Holins je tokom jednog napada nezgodno doskočio i povredio se. Saigrači su ga izneli sa terena. Potom pet vezanih poena Lazića - 67:42

24' Luka Mitrović potom dolazi do 10. poena, a na drugoj strani i Danilo Tasić.

22' Odmah na startu mini serija FMP od 4:0.

Druga četvrtina 29:11

30' Eron Vajt u seriji sjajnoj. Pogodio je i neverovatnu trojku Dobrić Zvezda ima veliku prednost pred drugo poluvreme.

25' Crvena zvezda u seriji 17:2, prekinuo je Tasić nalete domaćina, ređali su se Holins, Dobrić, Mitrović...

24' Fantastičan je bio Kalinić, a potom izuzetnu odbranu igra Lazarević, a nakon kontre fauliran je Holins. Precizan je Amerikanac bio oba puta za prvo dvocifreno vođstvo 32:22. Već u narednom napadu polovičan je Mitrović bio sa penala za dodatno uvećavanje prednosti domaćina. Danilo Tasić u pokušaju da izgradi poziciju pravi korake.

23' Pogodio je potom i Izundu - 28:22

22' Dobrić je probao za tri, nije bio precizan, a odlično se Luka Mitrović pozicionirao i došao do poena.

21' Nerandžić nakon skoka poentira za goste 24:20

Prva četvrtina 24:18

10' Precizan je sa penala bio i Ognjen Dobrić, zvezda odlična u prvoj četvrtini, ali i rival je bio na visini zadatka. Nakon prvih 10 minuta 24:18.

9' Ivanović je u prodoru na drugoj strani pronašao Stefana Lazarevića koji je pogodio za dva 22:16.

8' Nikola Ivanović fantastičnim prodorom probija odbranu, a potom vraća Uzundu - 20:16. Proigrao ga je Danilo Tasić.

7' Previše prostora je Davidovac dao Tasiću koji pogađa za tri. Gubi potom loptu Dobrić, a Davidovac pravi faul pri polaganju Ebuke Zundua koji je pogodio jedan od dvapenala za 18:14

6' Danilo Tasić je promašio, a potom došao do poena iz druge šanse. Dobrić dodaje do Davidovca na drugoj strani, a Kuzmić ubacuje 10. poen.

5' Rastrčali su se domaći košarkaši. Ognjen Kuzmić dolazi do osmog poena, a potom Nikolić krade loptu u odbrani, a na drugoj strani atraktivno poentira Branko Lazić.

4' Kuzmić još jednom siguran. Igra se u brzom ritmu. Promašio je Kalinić za tri - 10:5. Ne pogađa ni Holins trojku. Novi poeni Radonjića vraćaju FMP u meč, a na drugoj strani majstorija Kalinića. Delovalo je da je na ivici koraka, a onda je odlučio da asistira sam sebi o tablu.

 

3' Promašio je Holins trojku, a iz druge šanse Kuzmić potom uspešan 6:0. Prekida seriju Danilo Tasić. Usledili su laki poeni Vajta, a na drugoj strani Radonjić pogađa trojku za 8:5.

2' Iskoristio je potom Holins kontru za lagano zakucavanje - 4:0. Muči se FMP vezali su tri napada bez realizacije, Marko Radonjić je preuzeo inicijativu, ali bez uspeše realizacije.

1' Kuzmić je meč otvorio prvim poenima.

UOČI MEČA

Crveno-beli su šestostruki uzastopni šampioni države, a FMP juri prvu pobedu nad izabranicima Dejana Radonjića posle 29 uzastopnih poraza.

Zvezda je do velikog finala stigla nakon tri utakmice i majstorice protiv Mege, a FMP dobio finale bez borbe od Partizana koji je odbio da učestvuje u završnici KLS sezone.

REČ TRENERA

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić ima jasan cilj:

 - Ulazimo u samu završnicu sezone i svu energiju koju imamo i koja nam je ostala moramo da usmerimo ka tome da odigramo čvrsto, skoncentrisano, odgovorno kako bi došli do uvodne pobede u ovom finalu - rekao je Radonjić

Trener gostiju Nenad Stefanović apostrofirao je dugu pauzu pred finalnu seriju.

- Nakon polufinala protiv Budućnosti smo trenirali, odigrali tri prijateljske utakmice protiv Dinamika, Spartaka i Mege. Jako sam zadovoljan kako su momci reagovali i trenirali. Neki imaju mnogo utakmica, mi imamo mnogo treninga, čak smo ih 360 imali, menjali bismo se sa nekima koji imaju mnogo utakmica, rekao je Stefanović

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 
Pogledajte više