OGLASILA SE KLS: Odluka Partizana skandalozna, država izdvaja ogromna sredstva, a oni...

Novosti online 09. 06. 2022. u 20:52

NEMA mira u košarkaškoj Srbiji ni nakon završetka finalne serije ABA lige. Potresi su se prelili u srpsku, KLS.

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je danas obavestio javnost da neće učestvovati u plej-ofu KLS, gdej e trebalo da igraju protiv FMP koji će sada u finalu čekati pobednika meča Zvezda-Mega.

Nakon sastanka oglasila se i sama liga, ocenivši odluku crno-belih skandaloznom i nepoštovanjem države koja, kako stoji u saopštenju, "izdvaja ogromna novčana sredstva za sport".

- Košarkaška liga Srbije je veoma neprijatno iznenađena i vrlo razočarana odlukom Partizana da istupi iz takmičenja. Odluka koja je sama po sebi skandalozna je i dodatno nekorektna pošto je zvanično saopštena pred sam početak polufinalne serije plej ofa. Partizan je svojom odlukom naneo veliku štetu srpskoj košarci.

Smatramo da odluka da se odustane od takmičenja u najvišem državnom rangu predstavlja nepoštovanje države Srbije posebno u trenutku kada država izdvaja ogromna novčana sredstva za sport, a pre svega za košarku i samim tim i za Partizan.

Košarkaška liga Srbije je prinuđena da preduzme sve neophodne mere koje su u skladu sa odredbama akata koji regulišu istupanje iz takmičenja. Košarkaška javnost će o svim budućim koracima KLS biti blagovremeno obaveštena - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: Parni valjak u Humskoj

 
Pogledajte više