ĐORDI IDE, DEJAN DOLAZI: Izvršene promene u rukovodstvu Evrolige

G. K.

26. 05. 2022. u 22:18

POSLE 22 godine na poziciji izvršnog direktora Evrolige, Đordi Bertomeu je bivši! Na sastanku 11 klubova-akcionara, održanog u sredu u Barseloni, izglasano je nepoverenje dugogodišnjem prvom čoveku elitnog takmičenja, kojem ugovor i zvanično ističe 30. juna.

Foto arhiva VN

Za smenu katalonskog advokata glasali su CSKA, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris i Armani, dok je protiv nje uz, naravno, španske timove (Barselona, Real Madrid, Baskonija) bio i turski dvojac (Efes, Fenerbahče), tako da je jedan glas odlučio o promeni rukovodećeg čoveka. Ipak, kakav-takav kompromis je sklopljen odlukom da Bertomeu ostane u organizaciji kao "spoljni saradnik".

To je, zapravo, i jedina zvanična odluka koja je donesena na tajnom zasedanju, ali su iz kuloara sa čitavog kontinenta došla šaputanja da bi u budućnosti najkvalitetnije evropsko košarkaško takmičenje mogao da vodi konzorcijum direktora sa podeljenim odgovornostima i obavezama, od kojih bi jedan od njih bio Dejan Bodiroga.

Dejan Bodiroga/FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Naš proslavljeni as neko vreme nije u košarci pošto je napustio FIBA, u kojoj je bio deo Izvršnog odbora i predsednik Komisije za takmičenje, dok je od 2011. do 2015. vršio funkciju potpredsednika KSS. Ipak, kao provereni i iskusni funkcioner, želja je većine akcionara Evrolige, prošle nedelje je i viđen na fajnal-foru u Beogradu, gde su po svemu sudeći vođeni inicijalni razgovori na tu temu.

Takođe, druga dva imena koja se spominju, uz Bodirogu, jesu Dejvid Federman, suvlasnik Makabija, i sin Svetislava Pešića, Marko, generalni menadžer minhenskog Bajerna.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više