AMERIKA PRIČA O FENOMENU SRPSKE KOŠARKE: "Totalna dominacija, oni su na drugom nivou" (FOTO)

Novosti online 22. 05. 2022. u 16:25

SRPSKI košarkaški genije Vasilije Micić prošle noći je proglašen najkorisnijim igračem završnog turnira Evrolige u Beogradu. Kraljevčanin je u epicentru sportske javnosti a njegovo ime je na usnama većine ljubitelja evropske košarke.

FOTO: Tanjug/AP

Prava na ugovor novog-starog MVP-ja i najboljeg strelca najelitnijeg košarkaškog takmičenja Evrope ima NBA tim Oklahoma siti tander. O umeću maestralnog pleja i fenomenu srpske košarke,  dan posle istorijskog uspeha Micića počela je da bruji i Amerika. 

Jedan od najpoznatijih košarkaških novinara preko Atlantika, Majk Sten, navodi da za Micića postoji interesovanje NBA timova, ali nije istakao kojih i da li ga Oklahoma vidi u svojim planovima ili će ga trejdovati.

"Klačpoints", jedna od najpraćenijih stranica koja izveštava o magičnoj igri ispod obruča u superlativu govori o srpskoj naciji. 

- Srpska košarka je prosto na drugom nivou u ovom trenutku. Nakon što je Nikola Jokić osvojio drugu MVP nagradu zaredom, Vasilije Micić je došao do drugog uzastopnog MVP finala u Evroligi. Pre toga je postigao trojku za pobedu u polufinalu, dok je u finalu ubacio 23 od 58 poena ekipe - ističu s ovog portala.

Podsetimo, srpski igrači pokazali su zašto njihova domovina nosi epitet zemlja košarke. Nikola Jokić je poneo zvanje MVP NBA lige, Vasa Micić je najbolji strelac Evrolige, Teodosić MVP finala Evrokupa, a Kalinić MVP ABA lige. 

Bonus video: Grci tokom finala Evrolige navijali za Real

 
Pogledajte više