VASILIJE MICIĆ U NBA? Reči srpskog pleja potvrđuju da "gde ima dima, ima i vatre" (VIDEO)

Novosti online 21. 05. 2022. u 16:10

VASILIJE MICIĆ je na misiji u Beogradu, zadatak je jasan- ostaviti trofej Evrolige u turskoj i pokazati svetu ko je najbolji plej "starog kontinenta". Ovaj maestralni organizator igre Anadolu Efesa, u polufinalnoj drami ponovo je naterao ljubitelje košarke da se pitaju, koliko će dugo uživati u njegovom talentu.

FOTO: AP

Kada je 28-godišnji Srbin pogodio svoju trojku iz snova i lansirao svoj tim u finale Evrolige, prvo što je uradio bilo je da je samo pao na parket "Štark arene".


- Nije bilo ničega na telu. Samo sam osećao kako su mi glava i torzo smireni, ali nisam mogao da kontrolišem korake- protrčao je Mićić kroz ovaj nezaboravni trenutak i nastavio:
- Samo sam legao, umalo da me sopstveni saigrači ubiju prilikom radovanja, ali neka ih, bilo je razloga da tako proslave- nasmejao se Micić, prisećajući se saigrača koji su ga zaskočili posle pomenute trojke. 

Micić je u proteklih nekoliko godina iskusio skoro sve što je evropska košarka mogla da mu pruži. Šampionska titula u najprestižnijem evropskom takmičenju, a sada je i na putu ka drugoj. Takođe postao je  MVP Fajnal-fora prošle godine, a ove je i najbolji strelac Evrolige, za još uvek aktuelnu sezonu. Sve ovo ga stavlja među najveće u istoriji, među sam krem virtuoza po obručima. Ako danas završi još jednu Evroligu pobednički, ima li još nešto da dokaže i doživi rođeni Kraljevčanin u Evropi?
- U situaciji sam da imam još dve godine ugovora šta god da se desi. Ali naravno, volim da gledam na sve vrste izazova. Ako se pojavi opcija da završim u najboljoj ligi na svetu, siguran sam da bih bio spreman da rizikujem- nagovestio je Micić da ovo nisu puka nagađanja javnosti, već da postoji i njegova želja da se oproba sa najboljima koje ova igra poseduje.


Micićev agent- Miško Ražnatović je u februarskom intervjuu za "Basketnjuz" rekao da će narednog leta njegov klijent imati mnogo više mogućnosti da ode u NBA nego prošle godine.


- Jer sada je pravi tajming. Znam da im se sviđa i da ga danonoćno prate, a on će pokušati da nađe pravo rešenje kada dođe vreme i bude maksimalno spreman igrački- rekao je Ražnatović.

Finalni dan Fajnal-fora u Beogradu otvoriće ekipe Olimpijakosa i Barselone, koje će od 16 časova igrati za treće mesto, dok je finale između Efesa i Reala na programu od 19.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više