GRK UMANJUJE VASIN DOPRINOS: "Micićev šut nije bio težak"

Novosti online 21. 05. 2022. u 10:01

NEKADAŠNjI košarkaš Olimpijakosa Dimitris Agravanis veruje da šut kojim je Vasilije Micić šokirao Olimpijakos nije bio težak.

FOTO: M. Vukadinović

Odlični plejmejker je pri rezultatu 74:74 uzeo odgovornost na sebe i u posleđoj sekundi srušio nade Atinjana da mogu do velikog finala.

Težak je to udarac bio za oko 12.000 grčkih navijača u Areni koji su tiho napustili dvoranu u neverici.

Dok ceo svet govori o trojci Vasilija Micića Agravanis nije posebno oduševljen.

- Micić je pogodio šut koji se javnosti možda čini teškim, ali uopšte nije težak. Micić je imao ‘mis meč’ protiv Vezenkova jer ima sposobnost da dribla kako hoće i pripremiti šut. Takvi igrači odrađuju poseban individualni trening za poslednji šut, naglasio je Agravanis.

Veruje Grk da je njegov nekadašnji tim propustio veliku šansu.

- Mislim da Olimpijakos nije mogao da naleti na lošiji Efes. Turski tim zapravo ima petoricu igrača, Micića, Larkina, Brajanta, Danstona i Plajsa ili Singltona, budući da je Boboa povređen, a Simon van ekipe. Larkin i Micić su zajedno imali dobru noć. Verujem da je jako važno iskustvo, Efes ima vrlo iskusne igrače koji su učestvovali na završnim turnirima, dok je Olimpijakos imao trojicu. I Slukas i Papanikolau i Mekisik nisu bili na očekivanom nivou i, po mom mišljenju, morali su da se bore više nego što su se borili, jer prva dvojica imaju mnogo iskustva, rekao je Agravanis.

Olimpijakos i Barselona će od 16.00 igrati za treće mesto, dok je finale između Efesa i Reala na programu od 19.00.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde 

 
Pogledajte više