NBA OVO NE PAMTI! Prvo je divljački nasrnuo na Jokića, a sada je otišao korak dalje (VIDEO)

D. N. 27. 04. 2022. u 19:25

NIKOLA Jokić i Markif Moris su u novembru izazvali NBA haos, bura oko njihovog incidenta se polako stišava, ali je košarkaš Majamija ponovo u centru pažnje zbog jednog vrlo nesportskog poteza.

Tanjug/AP

Podsetimo, u završnici novembarskog meča između Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, tokom početka kontranapada Nagetsa snažno "uleteo" u telo našeg asa. Uradio je to iako je vrlo dobro znao da je Jokić igrao tu utakmicu povređen, ali nije mario što je svojim potezom mogao da mu okonča sezonu.

Usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo Amerikanca poznatog od ranije po prgavosti na terenu. Isključena su obojica, a Markif Moris, koji je tri meseca pauzirao žaleći se na bolove u vratu posle Jokićevog nasrtaja, minule noći je ponovo zgrozio mnoge.

Majami je, podsetimo, izbacio Atlantu Bogdana Bogdanovića, a "junak" ove priče je u poslednjem meču ove serije uradio nešto neverovatno:

Dok je Bogdanovićev saigrač Deandre Hanter u jednoj akciji Hoksa čekao loptu u uglu, ne bi li odatle pokušao da pogodi trojku, Markif Moris ga je obgrlio rukama i nije mu dozvoljavao da se kreće?!

Sudije su, srećom, primetile ovo divljaštvo, pa je igrač Majamija sankcionisan tehničkom greškom.

Ona, međutim, nije bila od dovoljne pomoći da Atlanta opstane u plej-ofu: Majami je prošao dalje, u polufinale Istočne konferencije, sa 4:1 u pobedama.

Snimak koji je obišao celu planetu

Iznervirani nastavkom brutalnosti braće Moris (Markifov brat Markus igra za Los Anđeles Kliperse), neki od NBA navijača napravili su nedavno kompilaciju njihovih zastrašujućih prekršaja.

Taj dvominutni snimak nazvan je "'Najbolje' od braće Moris", a odgledan je skoro 200 hiljada puta na Tviteru samo prvog dana. Komentari koji su pritom ostavljeni na pomenutoj društvenoj mreži idu od "treba im zabraniti da se bave košarkom", do onih u kome se izražava zadovoljstvo što je srpski as odgovorio na žestog prekršaj Markifa Morisa.

Upravo se Nikolinom reakcijom i završava ovaj dvominutni snimak, a pored komentara poput "MVP je učinio uslugu NBA ligi", bilo je i onih koji su pisali "Jokić je trebalo da ga udari još jače". To, naravno, ne bi bilo dobro, niti je ikakvom nasilju mesto na sportskom terenu (a i van njega), ali baš komentari tog tipa pokazuju koliko je besa izazvalo sve ono nesportsko što braća Moris rade u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Snimak sa njihovim opasnim faulovima možete pogledati i vi:

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 
Pogledajte više